Obavijesti

Sport

Komentari 40

Roma dalje u grotlu De Kuipa, Kalinić zabio gol Olympiacosu

Roma dalje u grotlu De Kuipa, Kalinić zabio gol Olympiacosu
10

Nakon divljanja Feyenoordovih navijača i prekida utakmice, Roma je u Rotterdamu slavila 2-1, baš kao i Dnjipro Nikole Kalinića u Pireju. Hrvatski napadač zabio je gol

VIDEO

Kontroverze i prekid utakmice nakon krvavog prvog dvoboja između Rome i Feyenoorda u Rimu nisu mogle zaobići ni uzvrat ovih dvaju klubova na De Kuipu. Talijani su slavili 2-1 i prošli dalje u dvoboju koji je bio prekinut na 15-ak minuta zbog gađanja igrača i sudaca od strane domaćih navijača.

Roma je povela golom Adema Ljajića u prvoj minuti nadoknade prvog dijela, a onda je strasti razbuktao francuski sudac Clément Turpin isključivši domaćeg igrača Te Verdea u 54. minuti. Nedugo nakon toga zbog nereda je sudac pozvao igrače u svlačionicu, a čim su se vratili na travnjak Feyenoord je izjednačio preko Elvisa Manua . Ipak, radost nije dugo trajala jer je Gervinho u 60. minuti zabio na asistenciju Torosidisa i tako odveo Rimljane u osminu finala.

Feyenoord će nakon svega snaći drastična kazna Uefe, a neće im pomoći ni incident iz prvog poluvremena kada su Gervinha s tribina gađali ogromnom plastičnom bananom koju je pomoćni sudac morao skloniti s travnjaka.

VIDEO

Nakon Milana Badelja , Matea Kovačića i Domagoja Vide , slavio je i Nikola Kalinić čiji je Dnjipro remizirao s Olympiacosom u Pireju 2-2 i tako s ukupnih 4-2 prošao dalje. Domaćine je u vodstvo doveo Kostas Mitroglou u 14. minuti, a osam minuta poslije Artem Fedetski povećao je prednost Ukrajinaca. U samom finišu pala su dva gola: prvo je Domínguez zabio za 2-1, a u idućem napadu u strijelce se upisao i Nikola Kalinić za konačnih 2-2.

U najefikasnijoj večeri Torino je slavio na San Mamésu 3-2, što mu je uz remi u prvoj utakmici značilo osminu finala. Athletic Bilbao dvaput se vraćao iz zaostatka, ali nakon što je Matteo Darmian u 68. minuti zabio za vodstvo gostiju 3-2, postalo je jasno da će Baski ispasti iz Europske lige.

Everton je na Goodison Parku potvrdio pobjedu protiv Young Boysa svladavši ga 3-1, baš kao i Napoli protiv Trabzonspora (1-0) odnosno Club Brugge protiv Aalborga (3-0). Wolfsburg je bez ozlijeđenog Ivana Perišića sačuvao praznu mrežu kod Sportinga i s 2-0 iz prve utakmice proslavio prolazak.

Europska liga, 1/16 finala, uzvratne utakmice:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu