Obavijesti

Sport

Komentari 39

Vidal i Gameiro poveli Sevillu blizu finala, Badeljeva ozljeda

Vidal i Gameiro poveli Sevillu blizu finala, Badeljeva ozljeda
11

Fiorentina je dominirala prvim dijelom, ali nije uspjela zabiti gol, dok je Sevilla nemilosrdno "trpala" i s 3-0 praktički je osigrala finale EL. Badelju je stradala glava

VIDEO

Premijernim europskim golovima Aleixa Vidala te sjajnom reakcijom Kevina Gameira, koji je zabio samo 28 sekundi nakon što je ušao u igru, Sevilla je svladala Fiorentinu 3-0 u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige u sjajnoj atmosferi Sánchez Pizjuána.

Sevilla je nanizala i devetu pobjedu u EL na svom stadionu, dok je Fiorentina završila niz od 12 gostovanja u Europi bez poraza. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj započeo je utakmicu u prvom sastavu "viola", a izašao je iz igre u 66. minuti zbog ozljede glave.

Fiorentina prijetila u prvom dijelu, Sevilla zabijala

Andalužani ove sezone bilježe briljantne rezultate na svom terenu, sve redom pobjede, ali nije to obeshrabrilo Fiorentinu koja je zapravo bila bolji protivnik u prvom poluvremenu, no primila je jedini gol.

Mario Gómez u petoj minuti promašio je okvir s ruba šesnaesterca, a odgovorio mu je Carlos Bacca na drugoj strani u 12. minuti, kad je zakasnio na ubačaj Aleixa Vidala.

Vidal je pokazao da je iznimno motiviran lijepim golom u 17. minuti. Bacca mu je ostavio "rolicu", a Španjolac s ruba šesnaesterca pogodio suprotni kut. Bio mu je to prvijenac u Europskoj ligi.

Fernández promašio nemoguće

Primljeni gol dao je još više motiva "violama" koje su već u 19. minuti mogle i trebale izjednačiti. Joaquín je dao Matíasu Fernándezu loptu na tanjuru, a ovaj ju je neometan s pet metara uspio poslati pokraj gola.

Nastavila je Fiorentina prijetiti preko Fernándeza, koji je u 23. minuti pucao u okvir s peterca u Rica, a dvije minute potom Mohamed Salah testirao je golmana Seville iz blizine, ali ni iz te šanse Talijani nisu mogli zabiti.

Do kraja prvog poluvremena obje momčadi tražile su penal; Fiorentina nakon što je Trémoulinas povukao Salaha u 29. minuti, a Sevilla iz zadnje akcije u nadoknadi i Salahova "čišćenja" Krychowiaka, ali njemački sudac Felix Brych nije se odlučio za penal.

Sjajni Vidal i ozljeda Badelja

Nošena podrškom brojne publike na Sánchez Pizjuánu, Sevilla je udvostručila vodstvo u sedmoj minuti nastavka. Milan Badelj izgubio je loptu na sredini terena, a Vitolo uposlio Aleixa Vidala koji s desne strane šesnaesterca pogađa bliži kut za 2-0.

Drugi gol u mreži Neta presjekao je napade Fiorentine, a ništa dobro nije joj donio ni duel Mbije i Badelja iz 66. minute. Kamerunac je glavom o glavu pošteno udario hrvatskog reprezentativca kojemu su morali zamotati zakrvavljenu glavu i nije mogao nastaviti, a ubrzo potom i Mbia je zbog ozljede napustio teren.

Gameiro pravi džoker s klupe

Unai Emery u završnici je pokazao kakav nos ima za džokera s klupe. Samo 28 sekundi nakon što je zamijenio Carlosa Baccu, Kevin Gameiro zabio je za 3-0 iz blizine nakon asistencije igrača utakmice Aleixa Vidala. Igrala se 75. minuta.

Bio je to kraj priče za "viole" u Sevilli, a vjerojatno i kraj nadanja da mogu proći u varšavsko finale iako imaju uzvrat na svom terenu sljedeći četvrtak.

Europska liga, polufinale, 1. utakmica:

  • Sevilla - Fiorentina 3-0 (Aleix Vidal 17', 52', Gameiro 75')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
BOKSAČKI SPEKTAKL

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale
FINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale

Iako "kraljevski klub" nije briljirao, naročito u prvom poluvremenu, na kraju zasluženo slave 15. europski naslov. Kapetan "vatrenih" izjednačio se s Gentom na vrhu liste igrača s najviše titula europskog prvaka