Obavijesti

Sport

Komentari 101

G. Vučević: Milevskog i Mezgu danas sigurno ne bismo doveli

G. Vučević: Milevskog i Mezgu danas sigurno ne bismo doveli
1

Vjerujem u Stanka Poklepovića i njegovo iskustvo, vjerujem da će on u kratkom roku dignuti momčad, komentirao je Goran Vučević pad Hajduka u nastavku HNL-a

VIDEO

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević otvoreno je progovorio o temama koje zanimaju sve navijače Hajduka, prije svega zbog čega je momčad potonula na početku nastavka prvenstva, ali i o trenerima Reji i Poklepoviću, ozlijeđenima Mezgi i Milevskom, povratniku Jozinoviću...

- Ne treba biti znalac da bi se vidjelo kako nismo pravi. Tudor je uigravao jedan sustav igre, a sada Poklepović uigrava drugi. Ostali smo u međuvremenu bez Milića, Bradarića i Kouassija, nismo se pojačali, a kad se tome dodaju i ozljede Mezge i Milevskog u kratkom roku, jasno je zbog čega smo potonuli. No vjerujem u Stanka Poklepovića i njegovo iskustvo, vjerujem da će on u kratkom roku dignuti momčad.

Jeste li zadovoljni selekcijom igrača?

- Selekcija nije odrađena do kraja zbog situacije u klubu. Ono što sam trebao i želio odraditi, nisam bio u mogućnosti. Mi smo morali najprije nekoga prodati, jer je klub ispred svega, a onda misliti na sve ostalo. 

Otišli su Milić, Bradarić i Kouassi. Zbog čega se niste pojačali?

- Tražili smo u dogovoru s trenerom lijevog beka i centralnog veznog, i našli smo ono što smo tražili. Do zadnjeg dana smo čekali lijevog beka Kvesića i veznog Tomića iz Željezničara, no bile su nam vezane ruke, nismo bili u mogućnosti odraditi posao do kraja, jer nismo nikoga prodali da bi mogli izdvojiti novac za njih. Da smo prodali Sušića, sve bi bilo drugačije, danas bi imali i Kvesića i Tomića, i radili bi po planu, sada se moramo pregrupirati i krenuti iznova.

Zbog čega je vraćen Jozinović?

- Svjesni smo da je njegov povratak korak unatrag za klub, krpanje, ali niti mi imamo drugo rješenje, niti je on pronašao angažman. Tudor je forsirao igru s tri zadnja, u kojoj mu je na boku igrao Kouassi, Vasilj se nije nametnuo, Pejić je doveden za B momčad. Više nemamo mogućnost nešto mijenjati. 

Zbog čega je u Rijeci branio Ranilović, a ne mladi Grbić, koji je najavljen kao Kalinićev nasljednik?

- I dalje stojimo pri tome da je Grbić naša budućnost i nasljednik Kalinića, ali nije bio trenutak. Da je bio neki drugi protivnik, možda, ovako, u derbiju u Rijeci, bilo je previše rizika. Grbić je naše dugoročno rješenje i moramo ga pažljivo uvoditi u momčad. Nikad se nisam miješao trenerima u posao, ali svi znaju da inzistiram na tome da najmanje 60% naših igrača iz omladinske škole mora biti u postavi. Naravno, to nekad nije moguće, ali imamo Malokua, Bašića, Balića, Grbića, Vlašića i vjerujem da će Poklepović s njima napraviti dobar posao. Siguran sam da ćemo proći i Zadar i Vinogradar, i da ćemo uskoro biti puno bolji, a to će nam omogućiti više prostora za rad.

Gdje je nestao mali Balić, dali ste mu desetku, a on je jesen proveo u B momčadi ili na klupi?

- Pogrešno je bilo dati momku od 17 godina desetku, kao što bi bilo pogrešno dati mu kapetansku traku. Po meni bi to trebalo zaslužiti igrama na terenu. I ova razmjena brojeva njega i Milevskog je napravljena bez mog znanja, to se također nije trebalo tako napraviti. 

Zbog čega Hajduk toliko griješi s dovođenjem igrača poput Iluridzea, Bukve, Abdukholikova...?

- Kad klub nema sredstava za prava pojačanja, onda mora istrpiti takvu situaciju. Mogu se i ja pokupiti i kazati kako se ne može više, ali želim pomoći klubu, želim nešto pokušati napraviti... Da nemamo ovakvog predsjednika, ne znam što bi bilo od kluba. Eto, primjerice, s Kouassijem smo pogodili.

Hoćete li pogoditi i s Kurbanovim?

- On je doveden na preporuku, tek ćemo vidjeti što se od njega može očekivati. 

Gdje su nestali Mezga i Milevski?

- Ne možemo utjecati na ozljede, kao ni na to što naša medicinska služba ne može raditi čuda, jer nemaju uvjete za rad kakve bi trebali imati. Njih obojica su kvalitetni igrači, s iskustvom igranja Lige prvaka. Doveli smo ih pred najvažniju utakmicu sezone, riskirali smo jer smo vjerovali da nam mogu pomoći ući u Europsku ligu. Da ih danas trebamo dovesti, ne bi ih sigurno doveli. 

Otišao je i kondicijski trener Peyrek, tko će ga zamijeniti?

- Angažirat ćemo Marija Tomljanovića s Kineziološkog fakulteta, s njima smo potpisali i ugovor o suradnji, oni će prije svakih priprema i na kraju dati izvješće koliko je tko spreman. Želimo još bolje organizirati i medicinsku službu...

Kako ste mislili platiti Reju ako klub nema novca?

- Mislio sam da je Reja idealno rješenje za nas i nije bio skup. Pravi trener nikad nije ni skup, ni star, ni bilo što drugo... Hajduk ima svoj godišnji budžet i dok god smo u okviru budžeta, nema potrebe razgovarati o nečijoj cijeni. Prigovaraju nam i zašto smo ga toliko čekali. Pa Bayern je Guardiolu čekao 6 mjeseci. 

Priznajete li da ste nakon svakog prijelaznog roka slabiji?

- Nitko od nas nije sretan što igrači odlaze, ali zna se zašto ih moramo prodavati. Ovo je ubrzani proces, koji nije dobar. Brine me ta situacija, ali se nadam da će biti bolje.

Koji je cilj postavljen pred Poklepovića?

- Unatoč manjku igrača, želimo izboriti Europu i afirmirati mlade. 

Otvorili ste pregovore s osmoricom igrača kojima na ljeto 2016. ističu ugovori. Kako teku pregovori?

- Pregovaramo sa svima, teško ide, ali se nadam da ćemo ih uspješno okončati. 

Jeste li zadovoljni projektom B momčadi?

- Ne ide onako kako smo zamislili, jer je puno igrača prešlo u A momčad, i to nezasluženo. Jednostavno, morali smo popuniti momčad okrnjenu ozljedama, transferima... Da su svi koje smo planirali za B momčad, sada u njoj, oni bi izborili drugu ligu. No sve je poremećeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve