Obavijesti

Sport

Komentari 50

Gašpar: Nisam lopov, netko mi je smjestio, a novac sam vratio

Gašpar: Nisam lopov, netko mi je smjestio, a novac sam vratio
1

Bivši nogometaš Dinama Jozo Gašpar tvrdi da nije znao da kupuje s ukradenom karticom i da je odmah sutradan vratio taj novac. Sumnja da mu je netko smjestio

VIDEO

Tu kreditnu karticu dao mi je čovjek koji mi je dužan novac i ja sam je provukao. Nisam znao da je ukradena našem igraču Havidiću, rekao je Josip Gašpar (40).

Dinamovu legendu prijavili su policiji pod optužbom da je kreditnom karticom, koju je navodno ukrao svojem igraču Matiji Havidiću (29) tijekom utakmice 1. županijske lige protiv Šparte Elektre u Pongračevu, kupio 36 boca alkoholnog pića Jägermeistera.

- To je istina. Otišao sam u jedan trgovački lanac i kupio 36 boca Jägermeistera, ali samo zato što nisam znao da je kartica ukradena. Stvarno ne znam zašto su mi dali tu karticu. Pa ja živim nekoliko stotina metara od tog dućana. Dobro znam koliko je nadzornih kamera postavljeno oko tog dućana. Tamo me svi poznaju. Pa zar stvarno mislite da bih riskirao svoj ugled za nešto takvo - otkriva Josip Gašpar.

Kupio je robu u vrijednosti 3900 kuna i potpisao slip Havidićevim prezimenom. Ponovno se vratio u isti dućan i pokušao platiti robu u vrijednosti od 5944 kuna, ali je kartica zbog limita odbijena. Nakon dva sata u drugom dućanu u Zagrebačkoj aveniji kupio je robu za 480 kuna. Policija je protiv njega podnijela prijave za krađu, prijevaru, pokušaj prijevare i krivotvorenje dokumenata.

- Bio sam na obavijesnom razgovoru u policiji. Rekao sam im da nisam mogao ukrasti karticu jer sam tijekom utakmice cijelo vrijeme bio na klupi. Kraj mene je sjedio predstavnik kluba Ivan Vrdoljak - rekao je Jozo, a Vrdoljak je to potvrdio.

- Čim sam saznao da je kartica ukradena, vratio sam 4500 kuna Havidiću. Sumnjam da mi netko želi podmetnuti. Još ne želim izlaziti s imenima u javnost, ali savjetovao sam se sa svojim odvjetnikom i tužit ću onoga tko mi je to namjestio zbog povrede ugleda. Tražit ću odštetu - kaže Gašpar.

Ovim optužbama zgrožen je i njegov nekadašnji trener Miroslav Blažević.

- On je bio veliki talent i sjajan igrač, ali i veliki mangup koji se voli šaliti. Ma on se samo malo zaje..... - rekao je Ćiro.

No Gašparu sad nije do šale. Nije mu jasno zašto mu netko podmeće, ali nada se da će istina uskoro izaći na vidjelo.

Gašpar je devet godina igrao u zagrebačkom Dinamu, nakon kojega je kratko igrao za Osijek i Marsoniju, u kojoj je 2002. i završio karijeru. Jednom je nastupio za hrvatsku reprezentaciju. Prije godinu dana postao je trener u zagrebačkom četvrtoligašu Prečkom. Nije želio da mu se drugi petljaju u posao.

- Dobro mu je išlo. Imao je tri pobjede zaredom prije svega ovoga, ali nekome je to očigledno smetalo - rekao je Ivan Vrdoljak, predstavnik i koordinator Prečkog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union