Obavijesti

Sport

Komentari 64

Gerrard: Suze su za sve žrtve Hillsborougha, nisam izdržao...

Gerrard: Suze su za sve žrtve Hillsborougha, nisam izdržao...
16

Gerrardov rođak, Jon Paul Gilhooley (10), najmlađa je žrtva Hillsborougha. Tog 15. travnja 1989. godine na stadionu Sheffielda život je izgubilo 96 navijača Liverpoola

VIDEO

Na današnji dan prije 25 godina trebala se odigrati utakmice polufinala FA Cupa između Liverpoola i Nottingham Foresta na Hillsborough. Umjesto utakmice, na stadionu Sheffield Wednesdaya dogodila se tragedija. Tog sunčanog popodneva 15. travnja 1989. godine život je izgubilo 96 navijača Liverpoola.

VIDEO

- Suze su bile za Hillsborough i za sve obitelji preminulih navijača. Mislim da govorim u ime svih kada kažem da je ova pobjeda posvećena upravo njima. Ovo je više od nogometa, nisam mogao izdržati - rekao je kapetan Liverpoola, Steven Gerrard, koji je posebno emotivno doživio utakmicu protiv Manchester Cityja.

"Redsi" su slavili 3-2, a Gerrard je zaplakao nakon utakmice.

Njegov rođak, 10-godišnji Jon Paul Gilhooley, najmlađa je žrtva Hillsborougha. On je jedan od razloga što Gerrard nije, a nikad ni neće promijeniti klub.

A mogao je birati u koji će klub nakon osvajanja Lige prvaka 2005. godine. Htio ga je Real, mamio ga je Bayern, ali Gerrard je rekao - ne.

- Kad bih otišao iz Liverpoola, pljunuo bih na grob svog nećaka - kazao je tada.

Što se zapravo dogodilo na Hillsboroughu? Tisuće Liverpoolovih navijača krenulo je na utakmicu polufinala FA Cupa. Policija je bila u panici. Engleski klubovi imali su zabranu sudjelovanja u Europi zbog tragedije na Heyselu.

No nitko nije ni sanjao da se sprema nova tragedija. Više od 2000 Liverpoolovih navijača čekalo je na ulazak na stadion. Policija je detaljno pregledavala sve i nije ih puštala. Nakon pola sata 5000 navijača "redsa" čekalo je na ulazak i ljudi su počeli padati u nesvijest.

Šef policijskog osiguranja napravio je kobnu pogrešku. Naredio je otvaranje željeznih vrata i navijači su naglo krenuli prema tribini. Oni koji su bili na kraju gurali su one ispred sebe, stvorio se "čep" i navijači su ostali prignječeni.

Neki su se pokušali spasiti skokom preko šiljaste ograde. Policija je u prvi mah mislila kako pokušavaju provaliti na travnjak, kad su shvatili što se događa, bilo je prekasno...

Žrtvama Hillsborougha poklonio se i Manchester

Manchester United na svoju je službenu stranicu na Facebooku postavio fotografiju igrača Liverpoola i Uniteda kako se rukuju uz poruku: "Hillsborough 1989., zauvijek ćemo pamtiti. Poštovanje".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom