Obavijesti

Sport

Komentari 4

Glavnom tajniku Fife Valckeu prijeti suspenzija na 9 godina

Glavnom tajniku Fife Valckeu prijeti suspenzija na 9 godina
1

Valcke je suspendiran u listopadu lani zbog sumnje u korupciju i preprodaju karata za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu po pet puta većim cijenama od prodajne...

VIDEO

Glavni istražitelj Etičke komisije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) predložio je devetogodišnju suspenziju glavnog tajnika Jeromea Valckea (55) zbog sumnje u korupciju.

Valcke je suspendiran u listopadu prošle godine zbog sumnje u korupciju i preprodaju ulaznica za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu po pet puta većim cijenama od prodajne. Nakon pokretanja istrage Valcke je razriješen dužnosti po hitnom postupku.

Njegova suspenzija je danas istekla, ali je produžena na još 45 dana, a glavni istražitelj Cornel Borbely je predložio suspenziju na devet godina i 100.000 dolara kazne.

Valcke je došao u FIFA-u 2003. godine kao direktor marketinga, ali je u prosincu 2006. dobio otkaz nakon neuspješnih pregovora s kreditnim kompanijama. Osam mjeseci kasnije postavljen je za glavnog tajnika FIFA-e i nadgledao je pripreme za Svjetska prvenstva 2010. u Južnoj Africi i četiri godine kasnije u Brazilu. 

Mediji ga povezuju s isplatom 10 milijuna dolara mita bivšem dopredsjedniku Jacku Warneru u aferi oko dodjele domaćinstva SP 2010. 

Prošlog mjeseca predsjednik FIFA-e u odlasku Sepp Blatter i predsjednik UEFA-e Michel Platini su suspendirani na osam godina i u tom razdoblju ne smiju obnašati nikakvu funkciju povezanu s nogometom. Etički odbor FIFA-e nije podržao optužnicu za korupciju protiv Švicarca i Francuza nego ih je smatrao krivima za zlouporabu položaja, sukob interesa i nelojalno vođenje. 

Platini je kažnjen i novčanim iznosom od 80.000 švicarskih franaka (74.000 eura), dok je Blatter dobio manju novčanu kaznu od 50.000 franaka (46.295 eura).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze