Obavijesti

Sport

Komentari 98

Glover izgubio strpljenje: Igor Pamić dobio otkaz u Istri 1961

Glover izgubio strpljenje: Igor Pamić dobio otkaz u Istri 1961
1

Neslaganje između uprave i trenera pulskog prvoligaša danas je dobilo epilog. Trener Istre 1961 Igor Pamić dobio je otkaz, a momčad preuzima Robert Rubčić

VIDEO

Igor Pamić od ovog ponedjeljka više nije trener Istre 1961. Uprava pulskog prvoligaša nije imala više strpljenja s najdugovječnijim trenerom u MAXtv Prvoj ligi koji je trenersku funkciju obnašao još od ožujka 2011. i danas je s njim raskinula ugovor.

Razlozi Pamićeve smjene vrlo vjerojatno nisu rezultatske prirode jer su žuto-zeleni nakon 12 kola prvenstva na solidnom sedmom mjestu, pet bodova ispred opasne zone, a ušli su i u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Izvori s Aldo Drosine govore kako se Pamić i uprava Istre, predvođena Michaelom Gloverom, nisu slagali oko vizije klupske budućnosti još od Amerikančeva dolaska u klub, a sada je samo kulminirala otkazom 45-godišnjaku.

Kamen spoticanja bilo je i nedavno Pamićevo priznanje za 24sata kako su igrači i zaposlenici kluba bez plaće mjesecima, a treneri i oružari nemaju plaću od ožujka. On sam posljednju je plaću dobio još za travanj. Tenzije su digli i navijači Istre koji su na posljednjoj utakmici na Poljudu protiv Hajduka tražili Pamićev odlazak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do izbora novog trenera Istru će voditi Robert Rubčić, sportski direktor koji je na tu funkciju došao prije nešto manje od četiri mjeseca. Za Pamićeva nasljednika zasad najbolje kotira Igor Štimac, koji je bez posla nakon ispadanja sa Zadrom u Drugu HNL prošle sezone. U kombinacijama su i Damir Milinović te Marinko Konjanin.

Klub iz Pule oglasio se priopćenjem Michaela Glovera koje prenosimo u cijelosti:

NK Istra 1961 ima obavezu, svojim navijačima predstaviti najkompetitivniju momčad koju je moguće imati, onu koja ima stil koji je ugodan za gledanje i koja predstavlja najviše standarde sporta. Momčad i organizacija moraju služiti kao primjer društvu, kako unutar tako i izvan sportskog terena, a u konačnici će uspjeh kluba biti ostvaren samo ako se prihvati i organizacijska struktura u kojoj se uvažava i cijeni svačije mišljenje i gdje postoji visok stupanj poštovanja i odgovornosti.

Premda svaki voditelj odjela u organizaciji mora biti slobodan donositi vlastite odluke, bez obzira na njegov ili njezin stupanj odgovornosti, moraju postojati jasne i otvorene raprave  između odjela, kako bi se donijele najbolje odluke za organizaciju kao cjelinu. Te unutarnje rasprave se ni na koji način ne smiju shvatiti kao zadiranje u tuđu sferu, te moraju ostati privatne. 

Momčadi koje konstantno nastupaju na najvišem nivou, mogu se skupiti i nastupati zajednički unutar organizacije – osoblje, igrači, treneri, menadžment i vlasnička struktura. Kada se svi slažu, razvija se povjerenje i momčad može zajedno rasti i biti uspješan.

Nažalost, naš glavni trener nije uspio prihvatiti tu vrstu odnosa unutar organizacije. Kako bi osigurali da NK Istra 1961 nastavi rasti i biti uspješna, odlučili smo da su potrebne promjene na čelnim pozicijama u trenerskom timu. Dani poput današnjeg su teški, međutim nužni kako bi se mogli dostići ciljevi i kako bi se ispunile obveze prema navijačima. Cijenim doprinos trenera Pamića našoj organizaciji i želim mu sve najbolje u budućnosti.

Rezultat odluke da se smijeni trener Pamić jest da će sportski direktor Robert Rubčić odmah, no privremeno preuzeti trenerske obaveze. Vlasnička grupacija i naš menadžerski tim NK Istre 1961 će odmah početi sa  potragu za novim trenerom u državi i inozemstvu i  toj ćemo obvezi pristupiti vrlo ozbiljno, kako bi se pronašao najbolji kandidat.

U međuvremenu, imam ogromno povjerenje u Roberta Rubčića budući da težimo igrati nogomet koji će biti svim navijačima i simpatizerima kluba na ponos, te onaj koji će nas dovesti do Europske lige gdje namjeravamo igrati idućih godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu