Obavijesti

Sport

Komentari 20

Golmani digli zid: I na strani, i kod kuće oni brane nemoguće

Golmani digli zid: I na strani, i kod kuće oni brane nemoguće
1

U ODLIČNOJ FORMI Ponosan sam što sam rekorder Rijeke. Hvala suigračima iz obrane za pomoć, rekao je nesavladivi golman Rijeke već dva mjeseca, Ivan Vargić

VIDEO

Golman Rijeke Ivan Vargić u sedam uzastopnih utakmica Prve HNL nije vadio loptu iz mreže. Čuvar Hajdukove mreže Lovre Kalinić obranio je sve udarce u zadnjih šest. Ako nastave ovako braniti, srušit će sve rekorde.

Vargić je nakon prošloga kola postao klupski rekorder. Već 695 minuta nije primio gol, pretekavši Mladena Žganjera, koji je u sezoni 1993/1994. mrežu netaknutom sačuvao 622 minute.

Zid ispred Vargića

- Ponosan sam zbog svog rekorda. Na početku sezone trebalo nam je neko vrijeme da se posložimo, a li sve polako dolazi na svoje. Obrana igra puno bolje i sigurno da i ona ima zasluge za moj uspjeh - kaže golman Rijeke, koji je nastavio sjajno braniti i nakon što se klub s Kantride preselio na Rujevicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kantrida je naš kultni stadion, a Rujevica nam tek postaje novi dom. Polako se navikavamo i na novi stadion - kaže Vargić.

Kelava rekorder HNL-a

Golman Rijeke trenutačno je na drugome mjestu, rekorder je Ivan Kelava. Bivši golman Dinama, danas Granade, prije tri sezone nije primio gol 950 minuta. Neće biti lako srušiti taj doseg jer Rijeka u nedjelju dočekuje Zagreb, a potom u goste ide Lokomotivi, dok će Vargić eventualni rekord postavljati kod kuće protiv Dinama.

I golman Hajduka Lovre Kalinić u velikoj je formi. Odigrao je svih 11 prvenstvenih utakmica za “bile”, a primio je osam golova. Posljednji još 10. kolovoza. Nije iznenađenje da se za Kalinića ovog ljeta interesirao Chelsea.

Trenutačno 541 minutu nije primio gol, a sačuva li mrežu osam minuta u nedjelju na Poljudu protiv Istre, srušit će Danijela Subašića. Apsolutni Hajdukov rekorder je Zoran Slavica. U premijernoj sezoni 1999. Slavica je bio nesavladan 711 minuta. No za razliku od Subašića i Kalinića, Slavica je rekord postigao uz prekide jer se na golu izmjenjivao s Vatroslavom Mihačićem.

  • 695 minuta Vargić nije primio gol. Andrijašević ga je probio 2. kolovoza
  • 541 minutu nesavladiv je Kalinić. U 11 je utakmica primio osam golova
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka