• Članak
  • Komentari 71
  • Lokacija
  • Share 28
  • Tweet1

Hajduk zaustavio distribuciju sramotnog kalendara za 2012.!

U kalendaru za 2012. godinu u Hajduku su maknuli originalne grbove sa zvijezdom petokrakom koje je Hajduk nosio do '90. NO se hitno sastao i zaustavio distribuciju

Srijeda, 30. 11. 2011. u 18:36    Piše: Tomislav Gabelić
Hajduk zaustavio distribuciju sramotnog kalendara za 2012.! hnk hajduk Na fotografiji su uklonili zvijezdu petokraku

Čim je izašao iz tiska službeni kalendar Hajduka za 2012. godinu izazvao je dosta polemike. Naime, dizajneri su u dogovoru s članovima najužeg vodstva kluba retuširali fotografije iz povijesti kluba i s njih uklonili zvijezde petokrake. Pravdali su se kako je razlog slab izbor fotografija, te kako su željeli da legende Hajduka budu u unificiranim dresovima. Naravno, takav je scenarij izazvao nepodjeljenu osudu javnosti pa se brže bolje sastao Nadzorni odbor kluba i zaustavio daljnju distribuciju kalendara. Po hitnom postupku, nakon telefonskih konzultacija, članovi NO-a jednoglasno su odlučili:

1. Izdan je nalog predsjedniku Uprave HNK-a Hajduk, g. Hrvoju Malešu da se obustave sve aktivnosti u pogledu daljnje distribucije i prodaje Hajdukovog kalendara za 2012. godinu.

2. Sporni kalendar ne može predstavljati Hajdukovu sportsku povijest s neprimjerenim i netočnim povijesnim podacima. Hajduk je klub prebogate sportske tradicije stogodišnjeg trajanja, u tijeku kojih nikada nije mijenjao svoje ime niti skrivao svoje simbole, stoga se tiskani kalendar ne prihvaća kao službeni kalendar HNK-a Hajduk.

3. Sve daljnje informacije o ovom slučaju razložit će se na redovnoj sjednici Nadzornog odbora koja će se održati u utorak, 6. prosinca u Splitu. 

Navedene odluke NO-a donesene su jednoglasno, glasovima svih devet članova NO-a" - izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka prof. dr. sc. Josip Paladino.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Nogomet.

Tagovi: zvijezda petokraka, hajduk, grb

Izdvojeni komentari 71 komentara Pogledaj sve komentare
30.11.2011., 18:53

Peruzzi: Sramota nad sramotama.. Uvreda za klub.. Kakva god proslost bila ali nasa je i nitko je nema pravo mijenjat....

30.11.2011., 19:18

vlaka: Prije sat vrimena izgubili su od Zagreba na penale i ispali iz kupa pa dokle vako, dokle...ovaj klub je posta sprdacina i ruganje svih uzrasta...SRAMOTA!!!

30.11.2011., 18:46

Pe-Pe: To su prsti Keruma velikog Hrvata i vjernika koji bi makaoi sve urbane jugoslovene i sve što je vezano uz isto :DTip ima love i može kupit brdo bijednih ljudi koji mi vire iz dupeta...Da smo napredna i moderna zemlja smijali bi se ovakvim gafovima...

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar