Obavijesti

Sport

Komentari 333

Ibričić ispraćen ovacijama, a 'bijeli' porazom pokvarili feštu

Ibričić ispraćen ovacijama, a 'bijeli' porazom pokvarili feštu
21

Utakmicom Hajduka i praške Slavije od Poljuda se oprostio Ibričić, a proslavu je malo pokvario 2-0 poraz Hajduka od Čeha za koje su zabili Milutinović i Kisel...

VIDEO

Hajduk je i u prijateljskoj utakmici protiv Slavije razotkrio rupe u igri. Ipak, beskrvna igra koju su pokazali pred prepunim Poljudom ne zabrinjava previše trenera Vučevića.

- U Split je iz Praga stigao prvi balun, a Slavia nam je večeras očitala lekciju. Igrali smo loše, ali nisam zabrinut, trebat ću puno strpljenja i još više rada da bi bilo bolje, ali ipak je ovo bio spektakl i sama utakmica i sve ovo ovih dana što su ljudi i ovaj grad učinili za Hajduk - rekao je trener 'bilih' Goran Vučević, te dodao vjerojatni uzrok poraza.

- Mladi igrači podlegli su pritisku, to je bio razlog loše igre. Morat će shvatiti da igrat u Hajduku i nekom drugom klubu nije isto, ali za to će trebati vremena.

Igračima se u očima nakon utakmice vidjelo razočaranje.

- Ne znam ni sam što nam je bilo da smo ovako loše igrali, razočarali smo sve, a najviše sami sebe. Bila mi je čast, kao uostalom i svim mojim suigračima zaigrati na 100. rođendan Hajduka i u ovakvoj atmosferi. Taj osjećaj je ipak važniji od doživljenog poraza. Svejedno ovaj mi je poraz, osobno, pokvario feštu - rekao je mladi Dinko Trebotić.

Hajdukov sastav: Subašić - Oremuš, Maloča, Buljat, Jozinović - Ibričić (Trebotić), Tomasov, Andrijašević, Anas Sharbini, Ljubičić - Vukušić

Live

'94. Poslije zadnjeg sučeva zvižduka tribinama se miješaju ovacije Hajduku, nogometnoj instituciji, i zvižduci igračima koji su svojom igrom i porazom upropastili slavlje.

'90. Iako je Hajduk na pragu poraza, a igra je bila više nego loša, prepuni Poljud skandira svojim ljubimcima. Ovom utakmicom sigurno nisu zaslužili to, no klub zaslužuje pljesak za prvih 100 godina.

'59. Gosti iz Praga nemaju milosti. Gol za 2-0 zabio je Milutinović. Slavijin nogometaš odlično je potegnuo s 20-ak metara i prekrasnim volejem zabio u lijevi Subašićev kut. Nažalost, Hajduk nastavlja s lošom igrom. Češka momčad bez ikakvih problema dominira nad Hajdukom.

'46. U drugo poluvrijeme Hajduk je ušao s jednim novim igračem. Umjesto Maloče u igru je ušao Jonjić.

Poluvrijeme: Nažalost, nogometaši Hajduka nisu ni približno na razini svojih fantastičnih navijača. Jedva da su stvorili jednu šansu protiv prosječne momčadi kakva je danas Slavia. Ispraćeni su u svlačionicu gromoglasnim zviždukom. Nadajmo se da će u drugom dijelu Hajduk izgledati bolje, navijači su to zaslužili.

'44. Na samom kraju poluvremena Tomasov je ubacio pred gol Slavije, a Anas na metar od gola nije uspio izjednačiti rezultat.

'27. Slavia je povela golom svog najboljeg strijelca Karola Kisela iz slobodnog udarca s 20-ak metara. Nepomičan je na golu stajao Subašić i tako malo upropastio slavljeničko raspoloženje.

'10. Nakon deset odigranih minuta iz igre je izašla sada već bivša 'bila desetka' Senijad Ibričić. Oprostio se, mahnuo krcatom Poljudu, a Torcida ga je ovacijama ispratila u Rusiju. Zamijenio ga je mladi Trebotić kojeg svi splitski stručnjaci najavljuju kao 'novog Ibru'.

Spektakl na Poljudu uveličala Slavija

I najmlađim navijačima Hajduka poznata je priča Luke Kaliterne i splitskih studenata koji su se studirajući u Pragu zaljubili u nogomet. Gledajući treninge tada najboljih svjetskih momčadi Sparte i Slavije, studenti su se odlučili osnovati svoj klub - Hajduk. Zakleli su se da će 'bili' biti bolji od praških klubova i tako je krenula priča o Hajduku...

Danas će Hajdukovu feštu uveličati upravo jedan od ta dva, nekada najbolja kluba na svijetu, Slavija. U Splitu je Slavija gostovala 1913. godine, dvaput uvjerljivo pobijedila na prepunom Starom placu, najprije 9-0, a sljedeći dan i 13-1.

Cijelo stoljeće poslije u Split opet stiže Slavija, a Poljud je, kao i nekada Stari plac, opet prepun. Navijače, goste, Splićane preplavile su emocije, a svečanost su uljepšali i navijači prijateljskog češkog kluba. Utakmica, koja počinje u 15.15 sati, će poslužiti i kao oproštaj od najboljeg igrača Hajduka posljednjih godina Senijada Ibričića. Ibro je otišao u ruski Lokomotiv i nikako nije mogao propustiti ovu utakmicu. Odigrat će desetak minuta i za oproštaj mahnuti svom Poljudu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 333
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku