Obavijesti

Sport

Komentari 176

Hajduk vratio dugove Zagrebu: Prva pobjeda nakon 2 godine...

Hajduk vratio dugove Zagrebu: Prva pobjeda nakon 2 godine...
1

Nikola Vlašić fantastičnim je golom iz 19. minute utakmice protiv Zagreba na Poljudu Hajduku donio dugoočekivanu pobjedu nad "pjesnicima" i potvrdu 3. mjesta

VIDEO

Nikola Vlašić zabio je prvi gol nakon više od tri mjeseca, a Hajduk je prvi put nakon ožujka 2013. pobijedio nogometaše Zagreba. "Pjesnici" su na Poljudu izgubili 1-0 golom mladog hrvatskog reprezentativca iz 19. minute.

- Želim čestitati momcima na pobjedi, ostvarili smo cilj, a to je Europa. Znali smo kako igra Zagreb, puno smo se istrošili u prvom dijelu te smo se odlučili u datom trenutku na zonsku obranu. Morali smo mijenjati igrače zbog ozljeda (Gotal, op.a.), no pobijedili smo, napravili uspjeh, s te strane jako sam zadovoljan. Raduje me činjenica da je dosta mladih igrača bilo u rosteru - rekao je trener "bilih" Hari Vukas.

Gabrijel Boban propustio je veliku šansu dovesti goste u vodstvo u 13. minuti. Valentino Stepčić uposlio ga je na sedam-osam metara od gola, a Lovre Kalinić iskazao se sjajnom obranom. Vratilo se to crvenima samo četiri minute poslije. 

Hajduk je zabio odlučujući gol nakon kornera Andrije Balića. Vlašić je potegao fantastičan volej malo unutar šesnaesterca pod prečku. Nakon gola Zadru na Stanovima te Slavenu na Poljudu, Vlašić je postigao treći gol za seniore "bilih" u 26. prvenstvenom nastupu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagrebaši su svladavali Splićane u zadnje dvije utakmice, no na Poljudu ovaj put nisu imali dovoljno koncentracije u napadu. Jedinu dobru priliku u drugom dijelu imali su u 63. minuti kad je Jurendić tražio Bobana u šesnaestercu, ali je napadač gostiju malo zakasnio.

Hari Vukas upisao je tri boda bez četvorice prvotimaca, Maglice, Milevskog, Vršajevića te Sušića, te se sasvim primaknuo osiguranju treće pozicije. "Bili" imaju četiri boda prednosti pred Lokomotivom i utakmicu više. Zagreb još uvijek drži teorija za četvrto mjesto i kvalifikacije Europske lige ako Split pobijedi Lokomotivu u nedjelju u Kranjčevićevoj.

- Gledajući svih 90 minuta, mislim da smo bili kvalitetniji, posebno prvih 20 minuta. Hajduk je bio u bloku, plitko, Kalinić je obranio sve što je trebao. Falilo nam je više odlučnosti u zadnjoj trećini, izgubimo utakmicu koju po prikazanom nismo trebali izgubiti - rekao je Željko Kopić, trener Zagreba.

MAXtv Prva liga, 35. kolo:

  • Hajduk - Zagreb 1-0 (Vlašić 19')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi