Obavijesti

Sport

Komentari 6

Hajdukovci u akciji za pomoć oboljelom Borisu Ivančiću...

Hajdukovci u akciji za pomoć oboljelom Borisu Ivančiću...
2

Hvala vam od srca, vaš posjet mi puno znači. Teško mi je, sedam godina nisam vidio Split, a ni utakmice više ne smijem gledati zbog stresa, kaže Boris Ivančić

VIDEO

Nogometaši Hajduka posjetili su Borisa Ivančića (43), koji boluje od ALS-a, te se tako priključili akciji prikupljanja pomoći za njegovo izlječenje. Borisu treba 300.000 kuna za put i transplantaciju matičnih stanica u Kini.

Oni koji boluju od ALS-a, za sebe će kazati kako su zarobljeni u vlastitom tijelu. U akutnoj fazi bolesti ne mogu se kretati, a mišićna aktivnost svedena im je na minimum. Boris Ivančić je već godinama prikovan za krevet, jedini prozor u svijet mu je kompjuter, a sve teže i govori. 

Ivo Čagalj/PIXSELL

No osmjeh na njegovom licu i sjaj u očima kada je vidio igrače Hajduka, Gorana Jozinovića, Filipa Bradarića i Ivu Grbića, dovoljno govori koliko ga je njihov posjet obradovao. A najviše dres s njegovim imenom i brojem 12.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hvala vam od srca, vaš posjet mi jako puno znači. Teško mi je, sedam godina nisam vidio Split, a ni utakmice više ne smijem gledati zbog stresa. Ne toliko zbog Hajduka, koliko zbog svega što se događa u HNL-u - kazao je tiho.

Boris je bio redovit na svim utakmicama, a pamti i prvo gostovanje.

- Bilo je to 1987., otac me poslao u spizu, a ja sam sjeo u vlak i s ekipom otišao u Beograd, na finale Kupa između Hajduka i Rijeke. Vratio sam se kući nakon tri dana, svratio u samoposlugu i došao kući kao da se ništa nije dogodilo. Otac se nije previše ljutio, jer je i on bio lud za Hajdukom, a obojica smo obožavali Milana Rapaića.

Bolest ga je prikovala za postelju, no nadu ne gubi.

- Zapadna medicina ne poznaje lijek za ALS, no Kinezi ga navodno uspješno liječe. Poslao sam svu potrebnu dokumentaciju, kažu da za mene ima nade, samo se moram podvrgnuti transplantaciji matičnih stanica, a potom i dugotrajnoj rehabilitaciji.

Kako bi mu pomogli, Borisovi prijatelji organizirat će dva humanitarna koncerta, prvi je u četvrtak (18. prosinca) u splitskom klubu O'Hara, drugi 22. prosinca u Legends Baru na Bačvicama, a otvoren je i humanitarni račun: HR9723600001501561437 (uz naznaku: donacija za Borisa).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu