Obavijesti

Sport

Komentari 40

Hajdukove nove mjere: Cijela radna zajednica na minimalcu

Hajdukove nove mjere: Cijela radna zajednica na minimalcu
1

Predsjednik Hajduka vjeruje kako će isplate od tri tisuće kuna biti privremene. Klub će radnoj zajednici isplatiti razliku u odnosu na plaće kad dovrši transfere igrača

VIDEO

Pritisnuti novim zakonskim propisima, čelnici Hajduka morali su povući nepopularan potez, koji će sigurno izazvati dosta negodovanja. Zaposlenici klupske radne zajednice ubuduće će primati zakonom zagarantirani minimalac od 3.000 kuna, a razliku do pune plaće dobit će tek kad se klub financijski konsolidira.

Hajduk svojim zaposlenicima trenutačno duguje dvije plaće, uskoro će i treću, a novi zakonski propisi predviđaju kako zaposlenici tvrtku u takvom problemu mogu otjerati u stečajni postupak. Kako bi to izbjegli, u Hajduku su se odlučili ubuduće isplaćivati "minimalac" od 3.000 kuna.

- Zakon moramo poštovati, novac nemamo, pa smo se morali odlučili za ovaj, jedini mogući potez. Svim zaposlenicima odmah ćemo isplatiti "minimalac" za dva mjeseca, kako bismo uhvatili ritam plaćanja bez kašnjenja, a razliku ćemo isplatiti čim se za to stvore uvjeti. Ono što želim naglasiti jest da plaće nećemo smanjivati, odnosno, razlika do pune plaće svima će biti isplaćena - rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić i pojasnio:

- Oni koji mjesečno, primjerice, dobivaju 5.000 kuna, sada će na ime dva "minimalca" dobiti 6.000 kuna, a razliku će dobiti naknadno.

Udar bi u prvom trenutku trebali osjetiti samo oni koji primaju više od 6.000 kuna, jer će i njima na račune sjesti dva "minimalca" po 3.000 kuna.

- Vjerujem kako je ova mjera privremena, odnosno, kako ćemo brzo ostvariti značajan prihod od transfera igrača u inozemstvo, te kako ćemo zaposlenicima isplatiti razlike do punih plaća - zaključio je predsjednik Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima