Obavijesti

Sport

Komentari 60

Halilović: Ja novi Messi? To je nemoguće, on je najbolji ikada

Halilović: Ja novi Messi? To je nemoguće, on je najbolji ikada
1

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović (19) u velikom intervjuu za španjolsku nacionalnu novinsku agenciju EFE govori o nogometnom putu i životu u Španjolskoj

VIDEO

Alen Halilović jedan je od glavnih uzdanica španjolskog prvoligaša Sportinga iz Gijóna i buduća nada Barcelone. O mladom hrvatskom reprezentativcu dosta se priča na Pirenejima ovo ljeto nakon što se brzo uklopio u momčad iz Asturije i napokon u punoj mjeri počeo pokazivati talent kakav nedvojbeno posjeduje.

O interesu za bivšeg nogometaša Dinama dovoljno govori činjenica što je španjolska nacionalna novinska agencija EFE s njim obavila veliki intervju u kojem govori o svom nogometnom putu, dolasku u Barcelonu, snalaženju u novoj sredini u Gijónu, bivšim i sadašnjim suigračima, željama za nastavak karijere...

Intervju Alena Halilovića pročitajte u cijelosti u nastavku teksta.

O transferu u Barcelonu...

- Impresionirao me dolazak u Barcelonu. Uvijek govorim da je to bilo kao da sam stigao na drugi planet, treninzi i utakmice s tim igračima. Ali svi su oni normalni, možeš s njima razgovarati. Kao osobe također su dobri.

O (bivšim) suigračima u Barceloni...

- Najbolje me primio Ivan Rakitić, pa Hrvat je! No i Gerard Piqué. Kad sam stigao, nisam znao španjolski. S Piquéom sam razgovarao na engleskom, odmah mi je rekao da će mi pomoći budem li što trebao. Bio je jako ljubazan.

O usporedbama s Messijem...

- Ja novi Messi? Ma to je nemoguće. Messi je najbolji igrač u povijesti nogometa. Nitko ne igra niti će igrati kao on. Naravno da mi se sviđa kad me uspoređuju s njim, ali Messi je samo jedan.

O prirodnoj poziciji na terenu...

- Najbolje se osjećam na poziciji razigravača, kreatora igre. Volim voditi loptu, asistirati, biti u situacijama jedan na jedan. Znam i da moram pridonijeti i u obrani, ali volim zabijati i razigravati. Uživam igrajući nogomet.

O obitelji...

- Savjetuju me otac Sejad, ali i majka i dvojica braće koja dosta razgovaraju sa mnom i pomažu mi. Otac mi je igrao nogomet u Valladolidu, Dinamu i Turskoj. Puno zna o nogometu. Osim toga, otac mi je, sve mi govori iz srca i zna što je najbolje za mene.

O krizi Barcelone i igranju u Primeri...

- Vidio sam što se događa ove sezone s Barcelonom i pomislio sam da sam mogao sada zaigrati tamo. Ali sada je situacija drugačija, ne smijem misliti na to. U Gijónu se osjećam jako, jako dobro. Presretan sam ovdje, grad je jako lijep. Ima svega i jako mi se sviđa. Ovo mi je prva sezona u Primeri. U Hrvatskoj sam već igrao prvu ligu s Dinamom, ali ova je liga puno drugačija. Mislim da Sporting može bolje. Igramo jako dobro i imamo mladu momčad. Trebamo raditi i nastaviti učiti, sve je dobro.

O kontaktu sa "španjolskim" Hrvatima...

- Dobro se slažem sa suigračima i jako sam sretan. Razgovarao sam s Matom Bilićem koji mi je rekao kakva je klupska filozofija, kakav mu je bio trener, suigrači, kondicijski trener. Puno mi je pomogao. Razgovarao sam puno i s Lukom Modrićem te Mateom Kovačićem, s kojim sam igrao u Dinamu. Radujem se zbog njih. Za mene je Luka najbolji veznjak svijeta. Kovačić je jako mlad, ali za jednu ili dvije godine bit će jedan od najvažnijih igrača Reala. Razgovaram i s Rakitićem, najboljim prijateljem iz reprezentacije, koji mi puno pomaže.

O suigračima...

- S kim se najbolje slažem? Sa svima. Kolumbijac Bernardo puno mi pomaže kao i Alberto Lora, koji dosta godina boravi ovdje. Dobro se slažem i s Luisom Hernándezom i Paragvajcem Tonyjem Sanabrijom. Na terenu? Sa Sanabrijom. Igram iza njega, napadač je. Sviđa mi se igrati s njim, zna igrati, ponajprije jedan na jedan. Osim njega volim igrati s Jonyjem, koji dobro probija bok. Sergio puno trči i najvažniji je igrač za momčad. Iza su, jasno, vrlo važni Bernardo i Luis.

O prihvaćanju navijača i trenera...

- Primijetio sam da me ljudi ovdje vole. Da, da (smijeh). Na početku nisam shvatio zašto me zovu Guajílović (španj. guaje = dijete, op.a.), mislio sam da ne znaju izgovoriti Halilović. Poslije sam shvatio, tako me prozvao kondicijski trener Gerardo Ruiz. Glavni trener Abelardo Fernández rekao mi je da treba igrača kao što sam ja, dobrog u situacijama jedan na jedan. Ali rekao mi je i da je ovo Primera i da ovdje nije sve u talentu, da sam mlad i da trebam raditi i učiti. Rekao sam mu da se slažem , ali da želim raditi, pa i u obrani. Želim i učiti. Glavni mi je cilj zaigrati za Barcelonu, to sam oduvijek htio.

O sljedećem protivniku Sportinga...

- Mislim da Espanyol ima veliku momčad, ali možemo ga pobijediti. Igramo dobro, vjerujem u Sporting. Spasit ćemo se od ispadanja, to nam je cilj. Budemo li igrali kao u prvih šest kola, mislim da ćemo se spasiti. Bez problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka