Obavijesti

Sport

Komentari 11

Hrvatska protiv kazahstanskog Higuite: Čudo je, brani i zabija

Hrvatska protiv kazahstanskog Higuite: Čudo je, brani i zabija
3

Igrao sam protiv njega u klupskom natjecanju. Ako primite prvi gol, onda ste gotovi. Umrtvi igru i teško je doći do lopte, priča o golmanu Kazahstana Jakov Grcić

VIDEO

Malo je futsal reprezentacija u svijetu čiji golman bolje igra od gotovo kompletne momčadi. Zapravo, Higuita, golman Kazahstana, aktivno sudjeluje u svakom napadu svoje momčadi.

- Čudo od igrača. Igrao sam jednom protiv njega i mogu reći da je sjajan. Najgore je što vam umrtvi igru. Počnete igrati, uhvatite ritam, a onda on s gola krene u igru. Ima sjajnu tehniku, ne gubi loptu... U Europi je samo jedan takav, a to je on. Nema takvih. Morate ga vidjeti - objasnio nam je Jakov Grcić, hrvatski futsal reprezentativac.

Hrvatska u petak u 18:30 igra svoju prvu utakmicu Eura, a protivnik je Kazahstan. Oni su svoj prvi susret odigrali protiv Rusije i izgubili 2-1. Za gol je jedan od najzaslužnijih bio, pogađate, golman Higuita.

- Igrao sam protiv njega u klupskom natjecanju. Ako primite prvi gol, onda ste gotovi. Umrtvi igru i teško je doći do lopte - kaže Grcić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Higuiti je pravo ime Leonardo de Melo Vieira Leite (29), Brazilac koji je u Kazahstan stigao prije četiri godine. 

- Nadimak sam dobio kad sam imao sedam godina, bilo je to 1993. Higuita je branio za Kolumbiju i bio je dosta luckast. Driblao je kako je htio, igrao je sjajno. Nije ga bilo briga izgubi li loptu ili ne. Jednom je izgubio loptu na SP-u 1990., primio gol i ispao. E, pa i ja sam radio svakakve gluposti kao klinac, driblao do besvijesti na utakmicama, trener me pozvao i rekao: 'Vidim da si dosta luckast. Od danas si Higuita'. To mi je ostalo, pa sam to prezime stavio na dres - kaže Higuita.

Ono što ga muči u Kazahstanu jest velika hladnoća zimi, temperature dosežu do minus 30. I hrana. 

- Navikao sam jesti bifteke, a u Kazahtanu je glavna hrana Beshbarmark, meso s noodlesima. Ma, super mi je u Kazahstanu, ništa mi ne nedostaje. Osim bifteka - kaže Higuita, nahvalivši Hrvatsku.

- Odlična reprezentacija, koja je četvrti put na Euru. Nama je ovo debi. Ne smijemo griješiti jer će nas to skupo stajati - zaključio je Higuita.

Mi se, pak, nadamo da će pogriješiti. Ne treba puno. Samo jednom. Kao njegov prezimenjak na Svjetskom prvenstvu 1990. protiv Kameruna. Išao je driblati, izgubio loptu i Roger Milla je zabio. Za pobjedu i prolazak. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi