Obavijesti

Sport

Komentari 268

Savez neće kazniti Šimunića: 'Uvjereni smo da neće niti Fifa'

Savez neće kazniti Šimunića: 'Uvjereni smo da neće niti Fifa'
3

HNS i Fifa imaju svoje alate i institucije, mi Šimunića nismo prijavili, rekao je Zoran Stojanović iz hrvatskog ogranka organizacije Fare. HNS neće kazniti Joea Šimunića

VIDEO

Na svoj sam se način borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi. Moje skandiranje bilo je vođeno isključivo ljubavlju prema svojem narodu i domovini, rekao je dan poslije utakmice protiv Islanda Joe Šimunić nakon koje je poveo skandiranje s navijačima “Za dom spremni”.

Hrvatski ogranak Farea, udruge koja se bori protiv rasizma, neće reagirati u ovom slučaju.

- Mi educiramo da se tako nešto ne događa. HNS i Fifa imaju svoje institucije i alate, mi ga prijaviti nećemo - rekao je Zoran Stevanović, izvršni direktor udruge za mlade Korak ispred, koja surađuje s Fareom.

Neće biti kazni jer je sve bilo nakon službenog dijela, Vrbanović ne strahuje od sankcija

HNS neće kazniti svojeg reprezentativca, a Damir Vrbanović uvjeren je da ga neće kazniti ni Fifa. Iz krovne svjetske nogometne udruge rekli su kako im treba 48 sati da istraže slučaj i da trebaju izvješće delegata. Vrbanovića to ipak ne brine, iako je Fifa tražila i da se makne transparent na kojem je samo pisalo “Vukovar”.

- Neće biti nikakve kazne jer se sve dogodilo nakon službenog dijela utakmica. To je bilo izvan protokola. Da je bilo uoči utakmice ili na poluvremenu, moglo bi biti problema, ovako neće biti ništa - uvjeren je izvršni predsjednik saveza Damir Vrbanović te je dodao:

Strašno je da me netko stavi u kontekst bilo kakvog nasilja ili mržnje, Šimunić ni jučer nije vidio ništa loše

- Svi oni koji poznaju Šimunića znaju da to nema veze s ustaštvom. On nikoga ne mrzi. Da je to napravio bilo koji drugi igrač, pitao bih se i ja što mu je to trebalo, ali kod Joea ne mogu.

Šimunić je odmah poslije utakmice rekao kako se ne boji kazne jer se nema čega sramiti. Dodao je kako bi “oni kojima ovo smeta mogli proučiti malo povijest”. Na to mu je putem Facebooka odgovorio ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović:

- E moj Šimuniću, tebi treba lekcija iz povijesti. Ako želiš, osobno ću ti pomoći da dobiješ dobrog profesora i shvatiš kakav je poklič ‘Za dom spremni’.

Pupovac: Taj njegov čin je sramotan. Te su stvari kažnjive

Po našem zakonu, po našem Ustavu, takve su stvari kažnjive, rekao je Milorad Pupovac (SDSS) komentirajući slavlje Šimunića na utakmici.

- To je sramotan i nedopustiv čin. Očekujem da odgovorna tijela poduzmu određene korake - kaže Pupovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 268
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti