Obavijesti

Sport

Komentari 192

HRT je napao Šukerov savez: Oštetili ste hrvatske građane

HRT je napao Šukerov savez: Oštetili ste hrvatske građane
1

Za iznos koji je HNS odbio može se kupiti 20 klasičnih filmskih remek-djela i dvije se godine može emitirati neka emisija o kulturi ili znanosti, stoji u priopćenju HRT-a

VIDEO

Iznosom koji smo ponudili Hrvatskom nogometnom savezu dvije godine se može emitirati emisija o kulturi ili znanosti ili godinu dana emisija o klasičnoj glazbi, odgovor je HRT-a na prozivke Hrvatskog nogometnog saveza.

Utakmicu Hrvatske i Rusije mogu gledati samo korisnici MAXtv-a, nakon što je Davor Šuker odbio, odnosno, kako tvrdi HRT, ignorirao ponudu za otkup prava prijenosa, što je zapravo ista stvar. Hrvatski nogometni savez okrenuo se privatnim kućama i prodao prava Areni, članici grupacije srpskog Telekoma.

- Savez ne može prihvatiti bilo kakvu ponudu, poput podcjenjujuće, da ne kažemo i uvredljive ponude Hrvatske radiotelevizije. Interes je Hrvatskog nogometnog saveza da sve utakmice hrvatske reprezentacije budu prenošene na nacionalnoj televiziji, no HRT po tko zna koji puta pokazuje da to nije i njihov interes - objavio je HNS.

Na dan utakmice stiglo je i priopćenje HRT-a koje prenosimo u cijelosti.

Priopćenje HRT-a:

"U povodu reakcija gledatelja, potaknutih jučerašnjim priopćenjem Hrvatskoga nogometnog saveza u kojemu se ističe kako će se prijenos nogometne utakmice između Rusije i Hrvatske moći pratiti na kanalu Arena Sport 1, Hrvatska radiotelevizija smatra kako su tim potezom oštećeni svi građani Republike Hrvatske koji nisu pretplatnici navedenoga kabelskog operatera, a utakmicu su željeli pratiti na nacionalnoj zemaljskoj televiziji. 

U tom smislu dio priopćenja HNS-a u kojem se navodi kako se „HRT voli pohvaliti velikim brojkama za vrijeme utakmica reprezentacije” upravo potvrđuje HRT-ovu tezu da će se odabirom kabelskoga operatera umjesto nacionalne zemaljske televizije za prijenos utakmice osjetno smanjiti njezina gledanost. Hrvatska nogometna reprezentacija i njezine utakmice nacionalno su važan sadržaj koji treba biti dostupan svima, što se u ovome slučaju nije dogodilo. Nadalje, tvrdnje HNS-a prema kojima je ponuda HRT-a za prava prijenosa utakmice "uvredljiva ne stoji, a tomu u prilog govori kako nijedna druga nacionalna zemaljska televizija nije bila voljna platiti iznos veći od onoga koji je ponudio HRT.

HRT, posebno u uvjetima krize, savjesno raspolaže sredstvima prikupljenima od pristojbe te u svakome trenutku nastoji pomiriti javni interes, ali i odgovorno raspolagati novcem, stoga čudi stav HNS-a koji se na HRT-ovu ponudu potpuno oglušio. HRT ne smatra kako je u današnje vrijeme to premalo novca. Naime, usporedbe radi, za iznos koji je HNS odbio može se kupiti 20 klasičnih filmskih remek-djela, dvije se godine može emitirati neka emisija o kulturi ili znanosti, producirati čitava sezona emisije Opera box, odnosno približno 40 epizoda ili pak godinu dana emitirati emisija o klasičnoj glazbi", stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 192

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana