Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hrvat Bruno Akrapović trener je u državi s jednim stadionom

Hrvat Bruno Akrapović trener je u državi s jednim stadionom
1

OPASAN LET Odmah do stadiona je avionska pista, pa itekako moramo paziti kamo pucamo, kaže Hrvat Bruno Akrapović, nogometni trener u državici Gibraltaru

VIDEO

Problema s izlascima igrača nemam jer se u Gibraltaru sve dozna za pet minuta. To je mala država, pa nema šanse da bi se igrači uspjeli skriti da ih netko ne vidi, počinje Bruno Akrapović, hrvatski trener u Collegeu, klubu s Gibraltara.

U Hrvatskoj je radio u Mosoru, Valu, Solinu i Neretvi, a 2009. odlazi u Rusiju. Točnije, Saturn.

- Tamo sam upoznao njemačkog trenera, ostao s njim u dobrim odnosima i on me nedavno pitao bih li došao ovamo. I evo me - kaže Bruno.

Dok u Hrvatskoj muku s infrastrukturom i gradnjom stadiona muče gotovo svi klubovi, u Gibraltaru je to vrlo dobro riješeno. Štoviše, odlično. Naime, u cijeloj je državi samo jedan nogometni stadion.

- I na tom jednom stadionu igraju svi klubovi. I prve i druge lige. Prvenstveno kolo počinje u petak i završava u ponedjeljak. Stadion ima umjetnu travu, pa se ne može toliko uništiti kao što bi da je ‘prava’ - objasnio je Akrapović.

Pola lige je na amaterskoj razini, a tri, četiri kluba imaju profesionalne ugovore.

- Tu se ne mogu zaraditi milijuni, ali se može pristojno živjeti.

Već smo doveli nekoliko igrača s naših prostora (Plazonić, Jukić, Sokol, Duvnjak...), a evo, tu je i moj sin Aaron.

On je, na primjer, bio i kadetski reprezentativac Italije. Igrači možda i ne zarađuju mnogo, ali imaju lijepe bonuse za pobjede. Tako ih se drži motiviranima.

Akrapovićevi igrači treniraju svaki dan, a ostali klubovi imaju ritam ponedjeljak - srijeda - petak. Uz nedjeljnu utakmicu.

- Treniramo u Španjolskoj, autobus pokupi igrače te nas poslije treninga sve vrati.

A kakav se nogomet igra na Gibraltaru imat će priliku vidjeti i hrvatski navijači. Pet dana prije kvalifikacijske utakmice protiv Italije, Hrvatska će 7. lipnja odigrati prijateljski susret protiv Gibraltara. U reprezentaciji igraju dva igrača iz Akrapovićeva kluba, golman Jamie Robba i lijevi bočni Jamie Bosio.

- Da vidite kako se vesele utakmici protiv Modrića, Rakitića i društva. Moj golman već sada drhti kad mu spomenem Mandžukića, Olića i ostale napadače. Samo, pitanje je hoće li oni igrati - kaže Akrapović.

Kao i u europskim klubovima, i u Gibraltaru je limitiran broj stranaca. Limit je malo viši.


- Svaki klub smije imati 17 stranaca, to je realnost. Stranci donose kvalitetu. Mi ih nemamo puno, samo 12 - zaključio je Bruno Akrapović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović