Obavijesti

Sport

Komentari 81

Hrvatska će ugostiti Gibraltar uoči utakmice protiv 'azzurra'

Hrvatska će ugostiti Gibraltar uoči utakmice protiv 'azzurra'
1

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će prijateljsku utakmicu s najmlađom članicom Uefe Gibraltarom 7. lipnja, pet dana prije kvalifikacijske utakmice s Italijom

VIDEO

Hrvatski nogometni savez pozvao je Gibraltar na prijateljsku utakmicu A-reprezentacija 7. lipnja ove godine na Maksimiru, što je najmlađa članica Uefe i prihvatila, izvijestio je tamošnji nogometni savez na službenim stranicama.

"Kockasti" će tako brusiti formu pred ključnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj protiv Italije 12. lipnja u Zagrebu na selekciji omalene državice kojoj su ove kvalifikacije prvo službeno natjecanje nakon primitka u članstvo krovne europske nogometne federacije u lipnju 2013.

- Mi u Hrvatskoj najbolje znamo koliki značaj ima samo jedna nogometna utakmica. Želimo vam sve najbolje u nastojanjima da postanete članica Uefe i vjerujem da bismo već u 2015. godini mogli odigrati međusobnu utakmicu, kvalifikacijsku ili prijateljsku - govorio je predsjednik HNS-a Davor Šuker u travnju 2013., kada je bio domaćin delegaciji Gibraltarskog nogometnog saveza.

Nakon četiri kola kvalifikacija za Euro Gibraltar je uvjerljivo najlošija momčad skupine D s četiri poraza i gol-razlikom 0-21. U prijateljskim utakmicama, osim dva poraza od Farskih Otoka i Estonije, zabilježili su i tri pozitivna rezultata, remi bez golova protiv Slovačke, remi kod Estonije 1-1 te povijesnu pobjedu nad Maltom 1-0 u Portugalu.

Kadar gibraltarske reprezentacije uglavnom čine nogometaši iz domaće lige, a nekoliko ih za kruh zarađuje na Otoku, što nije čudno s obzirom da Ujedinjeno Kraljevstvo još uvijek ima određene ovlasti nad državom.

Branič Scott Wiseman igra u engleskom trećeligašu Preston North Endu, David Artell član je velškog prvoligaša Bala Towna, veznjak Jake Gosling nastupa za engleskog petoligaša Bristol Roverse, a napadač Adam Priestley igra u četvrtoligašu Farsleyju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 81

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja