Obavijesti

Sport

Komentari 9

Hrvatska izvukla Čile, Nigeriju i SAD; Bašić: Najteža skupina

Hrvatska izvukla Čile, Nigeriju i SAD; Bašić: Najteža skupina
1

Igrati utakmicu otvaranja s domaćinom ostvarenje je svih snova. Igrat ćemo pred punim stadionom, s jakim protivnikom i to ćemo pamtiti cijeli život, kaže izbornik

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina starosti na Svjetskom prvenstvu u Čileu igrat će u skupini A protiv reprezentacije domaćina, Sjedinjenih Američkih država te Nigerije, odlučio je današnji ždrijeb u Santiago de Chileu.

Nakon što je A-vrsta prošle godine otvorila Mundijal u Brazilu utakmicom protiv domaćina, ista će čast pripasti i mladim "kockastima", koji su nastup u Čileu izborili na Euru u Bugarskoj, svladavši Talijane 1-0 nakon ispadanja u četvrtfinalu na penale od Belgije.

- Igrati utakmicu otvaranja s domaćinom ostvarenje je svih snova. Igrat ćemo pred punim stadionom, s jakim protivnikom i to ćemo pamtiti cijeli život. Takve utakmice traže od igrača da budu na visokoj razini i čine ih još boljima - rekao je izbornik Hrvatske Dario Bašić.

- Nigerija i SAD vrhunske su momčadi. Nigerija redovito dolazi do polufinala, često i do finala, a mlađe kategorije SAD-a dokazale su se i protiv nas u dvoboju selekcija U-15, kao i u natjecanjima reprezentacija U-19 i U-21 - dodao je Bašić za službene stranice HNS-a.

Nakon otvaranja 18. listopada na Nacionalnom stadionu u Santiagu (1 sat po srednjoeuropskom vremenu), Hrvatska će 20. listopada odmjeriti snage s SAD-om u Viñi del Mar (22 sata), a prvi dio natjecanja zaključuje ogledom protiv Nigerije 24. listopada u Coquimbu (1 sat).

- Naša skupina sigurno je i najteža u ždrijebu. Morat ćemo biti na visokoj razini i kvalitetno se pripremiti ako želimo pozitivne stvari. Nastojat ćemo iz svake utakmice izvući maksimum - zaključio je Dario Bašić.

Na turniru sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene u šest skupina po četiri momčadi, a osminu finala izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane. Finale je 8. studenog u Viñi del Mar. Prava prijenosa za područje Hrvatske ima Eurosport.

SP U-17, ždrijeb skupina:

  • skupina A: Čile, Hrvatska, Nigerija, SAD
  • skupina B: Engleska, Gvineja, Brazil, Južna Koreja
  • skupina C: Australija, Njemačka, Meksiko, Argentina
  • skupina D: Belgija, Mali, Honduras, Ekvador
  • skupina E: JAR, Kostarika, Sjeverna Koreja, Rusija
  • skupina F: Novi Zeland, Francuska, Sirija, Paragvaj
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović