Obavijesti

Sport

Komentari 102

Hrvati srušili svjetske prvake i izborili osminu finala na SP-u!

Hrvati srušili svjetske prvake i izborili osminu finala na SP-u!
2

Prvom pobjedom u trećem kolu SP-a u Coquimbu protiv Nigerije (2-1) Hrvatska je izborila 1/8 finala u Čileu, gdje će zaigrati protiv Meksika, Njemačke ili Australije

VIDEO

Hrvatska kadetska nogometna reprezentacija plasirala se među 16 najboljih momčadi na svijetu! U utakmici trećeg kola skupine A Svjetskog U-17 prvenstva u Čileu izabranici Darija Bašića svladali su branitelja naslova i najuspješniji sastav u ovom uzrastu (četiri naslova), Nigeriju , preokretom u drugom poluvremenu. Završilo je 2-1.

VIDEO

"Mini-kockasti" motivirano su otvorili utakmicu i gotovo stalno boravili u protivničkom šesnaestercu u uvodnih 15-ak minuta. No curilo je u obrani. Victor Osimhen prvo je pogodio stativu u kontri, a nedugo potom, u 20. minuti, i zabio nakon što je izbjegao ofsajd-zamku i zaobišao Adriana Šempera nakon proigravanja Samuela Chukwuezea .

Nije Hrvatska, međutim, gubila nadu, dolazio je u tim trenucima signal da je u drugoj utakmici između SAD-a i Čilea rezultat povoljan za nas (1-1). Ali nakon velikog odmora naši su preuzeli sve u svoje ruke i napokon zabili.

Najraspoloženiji igrač Hrvatske, kapetan Nikola Moro izludio je lažnjacima u 50. minuti nigerijskog braniča Johna Lazarusa , potom dao loptu na liniji peterca na drugu stativu gdje ju je dočekao Josip Brekalo i pospremio pod prečku za 1-1.

Nije tu stala dominacija talentiranih hrvatskih kadeta. Samo četiri minute potom Moro je opet zakuhao gol nakon što je ukrao loptu drugom protivničkom stoperu Davidu Enogeli i fino poslužio Karla Igora Majića koji odmjerenim udarcem s ruba šesnaesterca pogađa u lijevi donji kut za preokret i 2-1.

Iako je ranije već osigurala prvo mjesto u skupini, Nigerija se nije predala do kraja, već je nastojala pomrsiti račune našima. Prijetili su Chukwueze nogom te Osimhen, najbolji strijelac Mundijala s četiri gola, glavom, ali naši su se uspjeli obraniti i prvi put u trećem nastupu kadetskog uzrasta na SP-u izborili osminu finala!

Za mjesto u četvrtfinalu (četvrtak, 22 sata po hrvatskom vremenu) borit ćemo se protiv drugoplasirane momčadi skupine C, a to je, kako sada stvari stoje, Meksiko. Večeras se u toj skupini igraju utakmici trećeg kola, a pobijedi li Meksiko vodeću Njemačku, onda će njih poslati na nas, dok uz pobjedu Njemačke te slavlje Australije nad Argentinom tamo još mogu završiti i Australci.

U drugoj utakmici skupine A Čile je, također nakon preokreta, slavio protiv SAD-a 4-1 te je završio na trećem mjestu s četiri boda. Još uvijek može u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

SP U-17, skupina A, 3. kolo:

  • Hrvatska - Nigerija 2-1 (Brekalo 50', Majić 54' / Osimhen 20')

Hrvatska (4-3-3): Šemper - Đira (od 74' Đurasek), Soldo, Hudećek, Sosa - Ivanušec, Kalaica, Moro - Lovren (od 90' Delić), Majić (od 63' Babić), Brekalo

Detaljne statističke podatke o utakmici Hrvatska-Nigerija pogledajte na Goalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka