Obavijesti

Sport

Komentari 30

Hrvatska pobijedila i Slovačku i izborila Europsko prvenstvo!

Hrvatska pobijedila i Slovačku i izborila Europsko prvenstvo!
6

Reprezentacija Hrvatske u futsalu pod vodstvom izbornika Mate Stankovića svladala je Slovačku 3-2 u 3. kolu kvalifikacija u Dubrovniku te izborila treći Euro uzastopce

VIDEO

Treće u nizu! Hrvatska reprezentacija u futsalu svladala je Slovačku 3-2 u utakmici trećeg kola skupine 6 kvalifikacija za Europsko prvenstvo u dubrovačkoj dvorani Gospino polje. Nakon Eura u Hrvatskoj 2012. te Belgiji 2014., "kockasti" su izborili i treće uzastopno natjecanje najboljih reprezentacija Europe koje će se u veljači iduće godine održati u Srbiji.

Vrlo zanimljiv i dramatičan bio je odlučujući dvoboj za prvo mjesto u skupini i izravan plasman na Euro. Hrvatska je povela u 12. minuti golom Darija Marinovića na asistenciju Novaka, a za miran odlazak na odmor dvije minute prije poluvremena pobrinuo se Jakov Grcić golom za 2-0 na dodavanje Marinovića.

Primili gol tek nakon 111 minuta

Slovaci su se u drugom poluvremenu približili na 2-1 preko Višvádera u 32. minuti, a tek nešto više od minutu poslije Hrvatska je napravila šesti akumulirani faul i time dala šansu gostima da se potpuno vrate. Penal je iskoristio Drahovský i poravnao na 2-2, rezultat koji je i dalje zbog bolje ukupne gol-razlike odgovarao Hrvatskoj.

No Franko Jelovčić pobrinuo se da neizvjesnost oko prolaska dalje ne traje previše. Samo 14 sekundi nakon primljenog gola zabio je za novo vodstvo Hrvatske, pokazalo se i konačnih 3-2.

21 postignut gol u tri utakmice

Hrvatska je na putu za Euro u glavnoj skupini kvalifikacija svladala Tursku 10-0, potom Armeniju 8-0, a poluvrijeme i pol protiv Slovačke činilo se kako će cijeli turnir sačuvati praznu mrežu. Ipak, i ova je pobjeda velik uspjeh za izabranike Mate Stankovića koji će u Srbiji sljedeće godine zaigrati među 12 najboljih momčadi Europe.

Slovačka će, uz još šest drugoplasiranih momčadi iz drugog dijela kvalifikacija te najbolju trećeplasiranu, u razigravanje za preostala četiri mjesta.

Kvalifikacije za Euro u futsalu, skupina 6, 3. kolo:

  • Armenija - Turska 3-7
  • Slovačka - Hrvatska 2-3

Ljestvica:

  1. Hrvatska (+19) 9 bodova - izravno na EP
  2. Slovačka (+9) 6 - u dodatne kvalifikacije
  3. Turska (-11) 3
  4. Armenija (-17) 0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima