Obavijesti

Sport

Komentari 1055

Perišić na asistenciju Talijana odveo Hrvatsku na EP 2016.!

Perišić na asistenciju Talijana odveo Hrvatsku na EP 2016.!
10

Hrvatska je izborila izravni plasman na Euro u Francuskoj sljedeće godine. Perišić je zabio jedini gol za 1-0 na Malti. Italija je gubila u Rimu pa preokrenula Norvešku

VIDEO

Hrvatska je na Euru! To je najbitnije. U dramatičnoj večeri Ivan Perišić je zabio na Malti za našu pobjedu koja bi bila pirova da Talijani nisu preokrenuli u Rimu. Hrvatska je pobijedila Maltu 1-0, a Italija Norvešku 2-1 iako je gubila do 73. minute u Rimu.

Prvi put nakon 2007. godine Hrvatska je izborila izravni plasman na veliko natjecanje. Nije tako izgledalo do 73. minute. Norvežani su u Rimu vodili 1-0 uz jedan jedini udarac na talijanski gol. Antonio Conte primao se za glavu, primali su se za glavu i hrvatski navijači. Perišić je zabio za 1-0 u 25. minuti utakmice u kojoj je hrvatska dominirala većim dijelom utakmice, ali opet je morala strepiti do zadnjih minuta.

Italija nikad nije izgubila službenu utakmicu u Rimu. Nije ni večeras. Znali su igrači rezultat iz Rima, možda je i to utjecalo na njihovu izvedbu u drugom poluvremenu. Mora se priznati, skromna predstava Hrvatske, ali kad pogledate jednu Nizozemsku koja će Hrvate gledati na TV-u, ništa skromnom nema u tome. 

Ante Čačić preuzeo je reprezentaciju od Nike Kovača, razbio je Bugarsku, minimalno dobio Maltu i odveo nas na Euro 2016. Najave o nekakvim prekidima ispostavile su se kao obična budalaština. Niti je bilo hrvatskih navijača na stadionu niti je bilo ikakvih nereda i problema izuzev onog incidenta večer prije koji nema veze s utakmicom.

Čačić je igrao s gotovo identičnom postavom koja je razbila Bugarsku. Nije mogao računati samo na Luku Modrića kojeg je zamijenio Milan Badelj. Hrvatska je bila dominantna, imala je više šansi, no i Malta je prijetila. 

Perišić je u 25. minuti pogodio s lijeve strane za gol koji je odveo Hrvatsku na Euro. Bilo je još šansi, Kalinić, Rakitić, Pjaca... Nitko nije uspio zabiti drugi gol, ali to sad ionako nije bitno. Hrvatska je na Euru. To je najbitnije.

Peto europsko prvenstvo i deveto veliko natjecanje

Pobjedom protiv Malte i povoljnim rezultatom iz Rima Hrvatska je izborila plasman na peto europsko prvenstvo od samostalnosti.

Euro 2016. godine u Francuskoj bit će nam deveto veliko natjecanje u povijesti. 

Euro, kvalifikacije:

  • Malta - Hrvatska 0-1 (Perišić 25)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1055
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama