Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hrvatska snaha najbolja je u Europi: Zaključila karijeru s 27

Hrvatska snaha najbolja je u Europi: Zaključila karijeru s 27
2

Osvojila je gotovo sve što moglo, to zaključila i nagradom za najbolju europsku nogometašicu. Još i prije toga umirovila. Célia Šašić (27) udala se za Hrvata...

VIDEO

Hrvatska vjerojatno nikad nije bila bliže nagradi za najboljeg nogometaša Europe nego što je to bila ovaj četvrtak u Monte Carlu. Nagradu za najbolju igračicu prema izboru novinara iz 18 država članica, među kojima je Hrvatsku zastupao urednik 24sata Elvir Islamović, dobila je Célia Šašić.

- Ovo je čudesno. Nije ovo nagrada samo za mene, već i za moje suigračice iz Frankfurta i njemačke reprezentacije. Dale su mi dobre lopte pa je to i njihova zasluga - rekla je Šašić na svečanosti u Monaku.

Éric Gaillard/Reuters/PIXSELL

Célia je rođena kao Okoyino da Mbabi. Majka joj je Francuskinja, a otac Kamerunac. Rođena je u Bonnu u Njemačkoj, za čiju je reprezentaciju nastupala od kategorije U-17 pa sve do A-vrste.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije dvije godine Célia se udala za Marka Šašića, hrvatskog nogometaša koji je nastupao za njemačke niželigaše i umirovio se prošle godine te sina bivšeg trenera Karlovca Milana Šašića. Nogometašica je uzela muževo prezime i postala Célia Šašić.

Šašić ovu nagradu uvelike može zahvaliti činjenici što je bila ponajbolja članica momčadi Frankfurta koja je prošle sezone osvojila Ligu prvakinja, pritom osvojivši titulu najboljeg strijelca s rekordnih 14 golova.

U svojoj karijeri dvaput je osvajala Europsko prvenstvo s Njemačkom, a ima i olimpijsku broncu iz Pekinga te zlato s SP-a 2004. u konkurenciji do 19 godina. Što se pojedinačnih nagrada tiče, bila je njemačka nogometašica godine 2012., najbolji strijelac Bundeslige 2013/14. te 2014/15., brončano priznanje za najbolju juniorsku igračicu svijeta 2005. te zlatnu kopačku s nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Kanadi.

Sve to Célia Šašić ostvarila je do 28. godine života, a ovo je ljeto odlučila objesiti kopačke o klin.

- Veselim se novim stvarima u životu: studiranju, novom poslu i začetku obiteljskog života, između mnogih drugih stvari - objasnila je svoju odluku Célia koja je za Njemačku nastupila čak 111 puta i postigla 63 gola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu