Obavijesti

Sport

Komentari 13

Hrvatska srebrna, Rumunjska najbolja u Europi 6. put u nizu

Hrvatska srebrna, Rumunjska najbolja u Europi 6. put u nizu
3

Hrvatska mininogometna reprezentacija drugi put u šest izdanja miniEURA izgubila je u finalu, i to ponovno od istog protivnika. Rumunjska je slavila i u Vrsaru 5-1...

VIDEO

Mininogometna reprezentacija Rumunjske osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Vrsaru. Hrvatska je srebrna, a bronca je u debitantskom nastupu pripala Bosni i Hercegovini. Najboljim igračem miniEURA proglašen je hrvatski kapetan Zoran Lukavečki.

Finale je odigrano u prekrasnom ozračju pred oko 2500 gledatelja u Vrsaru, Hrvatska se nadala zlatu, ali se na kraju morala zadovoljiti drugim mjestom. Rumunjska je rano povela, a njen vratar Radulescu obranio je nekoliko teških udaraca hrvatskih igrača i poveo svoju momčad prema šestom uzastopnom naslovu prvaka Europe u šestom izdanju miniEURA.

- Rumunjska je bila bolja, nismo se uspjeli vratiti nakon što smo primili dva gola iz prekida. Njihov golman bio je odličan, a nama je po ovom teškom terenu bilo teško igrati i uspostaviti našu igru. Dečki su se borili i žao nam je što nismo osvojili zlato, ali i ovo srebro je stvarno velik uspjeh i treba ga lijepo proslaviti. Atmosfera u reprezentaciji bila je fenomenalna, svi smo bili kao jedan, a posebno bih zahvalio svom pomoćniku Marku Budinskom koji je dobri duh reprezentacije - izjavio je hrvatski izbornik Tvrtko Močibob.

Nagradu za fair-play dobila je reprezentacija Turske, a najbolji strijelac je Marko Vujica iz Bosne i Hercegovine sa sedam postignutih golova.

Rumunjima je trofej za prvo mjesto uz vatromet uručio predsjednik Europskog mininogometnog saveza Răzvan Burleanu, a priznanja za drugo i treće mjesto Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini predao je predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza Bruno Alpeza.

EP u mininogometu, finale:

HRVATSKA - RUMUNJSKA 1-5 (0-2)

VRSAR - Stadion miniEURA. Gledatelja 2500. Suci: Florian Poetter (Njemačka) i Arturs Vitolins (Latvija).

HRVATSKA: Habazin, Hranić; Prpić, Orlović, S. Korenika, Smok, A. Korenika, Loborinec, Ramljak, Picig, Popov, Herceg, Lukavečki, Hercigonja. IZBORNIK: Tvrtko Močibob.

RUMUNJSKA: Radulescu, Ghete; Radu, Popa, Vasile, Susca, Ursu, Calugareanu, Constandana, Brighiu, Burceu, Craciun, Slabu, Sabou, Tanase. IZBORNIK: Dan Stefan Cojocaru.

STRIJELCI: 0-1 Calugareanu (1'), 0-2 Popa (14'), 0-3 Popa (30'), 0-4 Tanase (32'), 1-4 Prpić (33'), 1-5 Burciu (34').

Četvrtfinale:

  • Slovenija - Rumunjska 1-4
  • Češka - Rusija 3-1
  • Mađarska - Hrvatska 0-1
  • Poljska - Bosna i Hercegovina 2-4 (2-2)

Polufinale:

  • Rumunjska - Češka 3-2 (1-1)
  • Hrvatska - Bosna i Hercegovina 3-2 (1-1)

Utakmica za treće mjesto:

  • Češka - Bosna i Hercegovina 3-4

Finale:

  • Rumunjska - Hrvatska 5-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje