Obavijesti

Sport

Komentari 123

Hrvatski i španjolski navijači prizivaju: Dos dos i Adios Italia

Hrvatski i španjolski navijači prizivaju: Dos dos i Adios Italia
10

Dva hrvatska navijača u Poljsku su doputovala na biciklima. Hrvati i Španjolci se u Gdanjsku zagrijavaju zajedno, zagrljeni pjevaju i prizivaju toliko spominjanih 2-2

VIDEO

Da-vor, Da-vor Šuker, orilo se nekoliko minuta kafićem u središtu Gdanjska. I ne, ne skandiraju legendarnoj 'vatrenoj devetki' Hrvati. Upravo suprotno, iz sve grla Šukeru skandiraju 'njegovi' Španjolci.

Broj hrvatskih navijača na glavnim ulicama i trgovima u Gdanjsku iz minute u minutu raste, a s njima i optimizam Hrvata u pozitivan ishod večerašnjega raspleta skupine C.

Među ostalima u kockastom istaknula su se dvojica doista hrabrih mladića. Naime, Saša Kralj i Tomislav Lacović u Poljsku su došli - biciklima. 

- Do Poznanja smo iz Hrvatske putovali 12 dana, a onda do Gdanjska još nešto više od dva dana.

Zanimljivo, dečki su prvi susjedi Domagoja Vide u Donjem Miholjcu, no nisu ga htjeli 'žicati' karte. Nisu ga htjeli, kažu, maltretirati. Ionako vjerojatno ima i previše upita. Za prvu utakmicu su ih kupili, a za ostale dvije dobili. Nisu imali problema ni sa prenoćištem.

- Mnogi dobri ljudi su nas ugostili, spavali smo po kampovima i doista uživamo u Poljskoj - priča hrabri dvojac iz Donjeg Miholjca.

Iako kockice u Gdanjsku prevladavaju, hrvatska pjesma se još nije povela onako kao što je to bilo prije utakmica s Irskom i Italijom. Ima vremena. No zato veseli Španjolci od jutra naše navijače zovu na pjesmu provocirajući Talijane uz: 'Dos dos' i 'Adios Italia'. Naravno, aludiraju na već toliko puta spomenutih 2-2 koji bi Talijane otpratio kući, a Hrvatsku i Španjolsku odveo u četvrtfinale.

Hrvatski navijači itekako su popularni u skupini C. Nakon što su se dobro zabavili s irskim kolegama, nisu imali problema s Talijanima, a sada su i sa Španjolcima pronašli zajednički jezik. 

Pjesma Španjolaca počela je od ranog jutra. Tijekom šetnje hrvatskih igrača španjolski navijači su došli pred hotel naše reprezentacije i Slavenu Biliću iz sveg glasa pjevajući poručili: Dos dos (2-2). Kod stadiona koji se sve više puni, navijači su 'osnovali' i bend  s trubama i bubnjevima na kojima izvode navijačke stvari 'Samo je jedno u mom životu vrijedno' i 'Viva Espana'.

Iako nije bilo većih incidenata, trojica navijača su uhićena.

Bilić prešao na laganice

Kako prvenstvo odmiče Slaven Bilić je počeo mijenjati odabir muzike. U početku EP-a služao je žestoko poput System Of A Down, Ramstein i slično. No sada sluša sve laganiju muziku. Danas su mu tako u uhu laganice Brucea Springsteenea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve