Obavijesti

Sport

Komentari 7

'I Španjolci će naučiti da sam Čop a ne Kop ako ću zabijati'

'I Španjolci će naučiti da sam Čop a ne Kop ako ću zabijati'
3

Propustio sam Brazil, ne želim propustiti i Francusku i ako treba otići u neki drugi klub u kojem ću igrati, ja sam spreman, rekao je Duje Čop nakon prvijenca u Malagi

VIDEO

Dugo će navijači Malage pamtiti prvi gol Duje Čopa u službenim ligaškim utakmicama. Zabio je hrvatski napadač gol za prvu pobjedu Malage nakon šest utakmica posta, i to u gostima, kod izravnog konkurenta za opstanak Rayo Vallecana.

Iako je u sezonu krenuo sjajno, s nekoliko golova u pripremnim i prijateljskim susretima, Duje Čop prvi je službeni gol u dresu Malage postigao tek u 15. kolu.

- Ne možeš zabijati ako ne igraš - kaže Duje, koji je u 15. kola odigrao svega dvije utakmice od prve do zadnje minute. 

Prva je bila protiv Barcelone, druga prošlog vikenda protiv Rayo Vallecana. Pet je bio van momčadi ili na klupi, a u ostalima je skupljao minutažu na kapaljku.

- Nisam zadovoljan minutažom i prilikama koje dobivam, ali to je surovi profesionalizam, ne preostaje mi ništa drugo nego dobro trenirati, čekati šansu i iskoristiti je. Od priče s trenerom i po novinama nema previše koristi.

Španjolske kolege još uvijek mu prezime izgovaraju: 'Kop'.

- Tako su me zvali i u Italiji, pa su nakon par golova naučili, nadam se da ću više igrati i zabijati pa će i ovi u Španjolskoj naučiti da se prezivam Čop, a ne Kop.

Iz Španjolske stižu vijesti kako je Čop zbog nezadovoljstva statusom spreman na zimu potražiti novu sredinu.

- Moj cilj je odlazak na Euro i sve je podređeno tome. Propustio sam Brazil, ne želim propustiti i Francusku i ako treba otići u neki drugi klub u kojem ću igrati, ja sam spreman. Ugovor me s Malagom veže do ljeta, volio bih ostati, ali vidjet ćemo kakvi su njihovi planovi, ako ne računaju ozbiljno na mene, bolje da se što prije rastanemo. Konkurencija u napadu je velika, Mandžukić i Kalinić su odlični, tu je i Kramarić, morat ću više igrati i zabijati, kako bih zaslužio poziv izbornika.

Duje je u proteklih šest mjeseci dobro upoznao španjolsku ligu i reprezentaciju.

- Oni su favoriti za osvajanje Eura, pa su tako favoriti i naše skupine. Dobili smo najteže moguće protivnike, ali i oni su u Hrvatskoj dobili najtežeg mogućeg protivnika. Nitko protiv Hrvatske ne može unaprijed upisati bodove.

Hrvatsku ligu prati, u kontaktu je i s bivšim suigračima, pogotovo ovima koji igraju u Španjolskoj, a svakodnevno se čuje i s najboljim prijateljem s nogometnih terena, Arijanom Ademijem

- Žao mi je što se tako poštenom momku ovo događa. Ruku bih u vatru stavio da nije svjesno uzeo doping i nadam se da će to jednoga dana i dokazati - zaključio je Čop. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima