Obavijesti

Sport

Komentari 55

Ide preko stotke: Za Hrvatsku i dalje igram zbog svojih sinova

Ide preko stotke: Za Hrvatsku i dalje igram zbog svojih sinova
6

Nisam im stvarao pritisak da igraju nogomet, a sad kad su se odlučili na to, Luka i Antonio trening propuštaju samo ako imaju jako visoku temperaturu, rekao je Olić

VIDEO

Nakon Svjetskog prvenstva cijela moja obitelj bila je tužna jer sam ostao na 96 nastupa za reprezentaciju. Svi smo se nadali da ću baš u Brazilu doći do te famozne stotke, rekao je Ivica Olić (35).

Predsjednik HNS-a Davor Šuker asistirao mu je za prvi gol u dresu “kockastih”, 2002. godine protiv BiH, a jučer mu je predao nagradu za stotinu nastupa za reprezentaciju. Jubilej je ispunio protiv Italije, prošao je u hrvatskom dresu jako puno toga.

- Sa suprugom sam nakon Brazila, kao i uvijek, razgovarao o karijeri, o sljedećim potezima. Načelno smo se složili da ću završiti reprezentativnu karijeru i moja Natalija se poveselila jer imao bih puno više vremena za obitelj. Ali onda sam razgovarao s izbornikom Kovačem i promijenio odluku - otkrio je Olić.

Osim izbornika, važnu ulogu odigrali su sinovi Antonio i Luka.

- Da, bili su jako tužni kad sam im rekao da više neću igrati za reprezentaciju. Nemaju oni dojam o mojim godinama. Iz njihove perspektive nogometaši mogu igrati do pedesete. Zato su sad baš njih dvojica posebno ‘ludi od sreće’ što sam ipak došao do stotog nastupa za reprezentaciju - kaže Ola.

Protiv Norveške će, ako mu Kovač da šansu, doći do 101. nastupa, samo Srna, Pletikosa i Šimunić imaju više. Još Ola može, ali reprezentativni kraj neminovno se bliži.

- Supruga je imala beskompromisno razumijevanje za sve što sam prolazio tijekom karijere. Sve drugo palo je na nju, i ja, i djeca, i obveze... Pogotovo sad, kad su nam djeca veća, moja odsutnost od sedam ili deset dana sve im teže pada - svjestan je Olić.

Neće još dugo biti u reprezentaciji, ali možda jednog dana dočekamo i njegove nasljednike. Oba njegova sina igraju nogomet, a kad te kontrolira tata poput Ole...

- Kad ne odu na trening, znaju da ih od tate može ‘spasiti’ samo jako, jako visoka temperatura. U tom smislu nisam baš popustljiv tata - rekao je Ivica i dodao:

- Nikad im nisam stvarao pritisak da im odabir bude nogomet, no inzistirao sam na tome da, ako odluče baviti se sportom, budu ustrajni i da daju sve od sebe. Kao i u školi.

Prođu li dečki tatinu školu, a očito je prolaze, smiješi im se lijepa budućnost. Jer Ola senior bio je osporavan kao rijetko tko, a vidi ga sad - živuća legenda hrvatskog nogometa.

- Što ću raditi nakon karijere? Iskreno, nemam pojma, i dalje razmišljam kao igrač. Možda se vratim u Hrvatsku, ali sigurno ne kao igrač. Iako, dugoročno je Hamburg najbolji izbor za moju obitelj - kaže Ola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom