Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ima nade: Sindikalne pripreme za nogometaše bez ugovora

Ima nade: Sindikalne pripreme  za nogometaše bez ugovora
1

DARIO ŠIMIĆ IM POMAŽE Dok čekaju ponudu nekoga kluba, igrači treniraju, a osigurano im je čak i financijsko savjetovanje. Nezaposlenost se lakše podnosi

VIDEO

S Hajdukom sam protiv Mallorce igrao Ligu prvaka, a sad sam se doveo do toga da nemam klub i da ne mogu živjeti od nogometa. Otac mi je umro prije dva mjeseca, dijete mi je na pretragama u Njemačkoj..., počinje svoju priču Vedran Celiščak.

On je jedan od 21 nogometaša koji su se prijavili u kamp za igrače bez ugovora. Dario Šimić i njegov Nogometni sindikat odlučili su pomoći nezbrinutim 
igračima.

Svi mi duguju novac i teško živim. Moraju me roditelji financirati, Tomislav Labudović jedva spaja kraj s krajem

- Organizirali smo i financijsko savjetovanje jer čak 58 igrača u HNL-u ima blokiran račun - kaže Mario Jurić, tajnik sindikata.

Vedran Celiščak igrao je u gotovo svim hrvatskim klubovima osim Dinama.

- I svugdje su mi ostali dužni. U Zagrebu me fizički napao predsjednik Dražen Medić, uhvatio me rukom za vrat i udario me. Možda žalim što mu nisam vratio, ali nisam tako odgajan. Igrao sam za 500 eura po utakmici, a na kraju me otjerao bez razloga. Nakon što me Medić udario, nitko me nije zaštitio, a suigrači mi se nisu smjeli javiti. Ma znate kako vam je u Zagrebovoj svlačionici, ne smijete pisnuti jer se odmah sve dozna - istaknuo je Celiščak.

Igrače će trenirati Samir Toplak, a u planu je i međunarodni turnir za igrače bez ugovora.

- Lani je pobijedila Srbija, pet nogometaša je nakon turnira pronašlo klub - kaže Tomislav Labudović, koji se također pridružio nogometnom kampu.

- Dijete sam Zagreba, igrao sam u Indoneziji, no i meni su svugdje ostali dužni, gotovo ništa nisam zaradio. Da nemam roditelja, koji me financiraju, ne znam kako bih spojio kraj s krajem - požalio se Labudović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica