Obavijesti

Sport

Komentari 10

Imaju dokaz: Bivši čelnik Fife "peglao" milijune $ na kartici

Imaju dokaz: Bivši čelnik Fife "peglao" milijune $ na kartici
1

Jack Warner primio je milijune dolara. Novac koji je trebao biti iskorišten za razvoj škole nogometa, za pomoć djeci i siromašnim zemljama, trošio je kako je htio...

VIDEO

Britanski BBC u posjedu je dokumenta koji pokazuje kako je bivši potpredsjednik Fife, Jack Warner, koji se nalazi na Interpolovoj tjeralici, primio mito i kako je trošio novac namijenjen razvoju nogometa u siromašnim zemljama poput Trinidada i Tobaga.

Jack Warner primio je milijune dolara koji su trebali biti iskorišteni na karipskom području, za djecu, škole nogometa i nogometnu opremu te razvoj ovog sporta. No Warner je milijune pohranio na svoj račun te ih trošio kako je htio.

Tako je, primjerice, jedan dio novca uplaćen u lanac supermarketa na Trinidad i Tobagu, a sav iznos vraćen je Warneru na račun u lokalnoj valuti. Gotovo 1,6 milijuna dolara Warner je uzeo kako bi platio račun na kreditnoj kartici i sanirao ostale dugove.

Uhitili ga, pustili pa stavili na tjeralicu

Jack Warner bivši je potpredsjednik Fife. Uhitili su ga nakon akcije švicarske i američke policije, potom pustili uz jamčevinu pa izdali Interpolovu tjeralicu za njim. Warner je samo jedan od visokih čelnika Fife koje sumnjiče za pranje novca, reketarenje, mito i pronevjeru više od 100 milijuna dolara u posljednjih 25 godina, kao i za mito u zamjenu za davanje domaćinstva SP-a.

Sepp Blatter još nije dio istrage, iako su se pojavile informacije da ga istražuje FBI, koji želi uz pomoć uhićenih čelnika Fife napraviti slučaj i optužiti Blattera za sve nepravilnosti u zadnja dva desetljeća.

- Da sam ostavku jer sam htio smanjiti pritisak koji se stvorio na krovnu svjetsku organizaciju. Jedino što me zanima je kako zaštititi Fifu kao instituciju i nogomet općenito. Na skorašnjem izvanrednom kongresu predstavit će se nove reforme i bit će izabran novi predsjednik - rekao je Sepp Blatter za njemački Bild. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana