Obavijesti

Sport

Komentari 155

'Imam dobar predosjećaj. Bod me ne bi zadovoljio, nego - tri'

'Imam dobar predosjećaj. Bod me ne bi zadovoljio, nego - tri'
1

Damir Burić nije se htio osvrtati na Dinamovo priopćenje oko Kupa, nego je pažnju posvetio Milovićevoj najavi kako će "pregaziti Dinamo". Ona ga ljuti, ali želi slaviti

VIDEO

"Bili" tjedan u Zagrebu, nakon dvije pobjede nad istoimenim klubom iz Kranjčevićeve, Hajduk će zaključiti velikim derbijem protiv Dinama na Maksimiru (subota, 15 sati). Ogled je to dvije gotovo izjednačene momčadi na ljestvici ("modri" imaju bod više), ali bit će zanimljiv i zbog svih zbivanja proteklih dana nakon odgode Kupa pa rata priopćenjima...

- Imamo puno motiva, imam jako dobar predosjećaj uoči utakmice. Odigrali smo dvije dobre utakmice protiv Dinama ove sezone, ali moramo i treću. Bod me ne bi zadovoljio, želim pobjedu - rekao je na konferenciji za novinare u hotelu Panorama Damir Burić, trener Hajduka.

- Moja je momčad jako mlada. Protiv Dinama će nam biti 30. službena utakmica u sezoni, a kad pogledaš, u Kupu smo u polufinalu, Europsku ligu odigrali smo odlično, a u prvenstvu smo tri boda iza prvoga - dodao je.

Burića ne smeta što je Dinamo onako žestoko u priopćenju odbrusio na pritužbe s Poljuda zbog odgode Kup-utakmice protiv Intera, dok je Hajduk svoju protiv Zagreba morao odigrati. Volio bi tek da je momčad imala dan više odmora, ali to mu je sad, kako kaže, najmanje bitno, "bitno je što će biti sutra". Brine ga, pak, jedna druga stvar.

Ivo Čagalj/PIXSELL

- Jedan od mojih igrača (kapetan Goran Milović, op.a.) rekao je da ćemo pregaziti Dinamo. Iako je bilo u šali, ipak je izašlo van i to me ljuti - kaže Burić.

Atmosfera na Poljudu, u skladu s rezultatima, poticajna je i dobra, dok u Maksimiru vlada nemir nakon novog privođenja izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića. Moglo bi i to presuditi u derbiju, smatra trener Splićana.

- Sve je to jako bitno. Ali kad pogledate, Dinamo ima strašnu individualnu kvalitetu. To vam je kao da uspoređujete Dinamo i Bayern gdje Bavarci imaju bolju kvalitetu. No bitno je kako momčad diše, a moja diše jako dobro.

Goran Stanzl/PIXSELL

Da može jednog igrača Dinama zaključati u sobu uoči utakmice i ne pustiti ga na travnjak, bio bi to Marko Pjaca, kaže Šolta, dodajući da je "posebno opasan" i da mu se sviđa.

Zanimalo nas je i kako se Burić, kao čovjek koji je dugo godina proveo u Njemačkoj, gleda na svakodnevicu u nas.

- Začudilo me što nismo mogli doći na utakmicu Cedevite bez policijske pratnje. To su stvari na kojima svi skupa trebamo raditi. Sportski psiholozi? O tome bi se moglo razgovarati jako dugo, kod nas je to problem i zbog financija. Ipak, to je prava stvar - rekao je Burić pa zanimljivo najavio trening "bilih" na Maksimiru.

- Valjda će nam negdje dopustiti da treniramo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba