Obavijesti

Sport

Komentari 28

Ispadali od Dile Gori i Žiline, izbacivali Šahter i Dinamo...

Ispadali od Dile Gori i Žiline, izbacivali Šahter i Dinamo...
4

Hajduk je šest puta igrao u trećem pretkolu Europske lige. "Bili" su prošli dva puta (Šahter i Dinamo), dok su ispadali redom od Žiline, Stoke Cityja, Intera i Dile Gori...

VIDEO

Hajduk večeras od 21 sat igra prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige. Gost je norveški Stromsgodset, čiji bi trener bio zadovoljan i minimalnim porazom. Hajduk je ove sezone efikasan kod kuće, ali dosta prima u gostima.

- Pokazat ćemo da s ponosom nosimo ovaj dres. Idemo borbeno i agresivno po rezultat koji bi nam omogućio da u uzvratu ne moramo juriti i srljati - rekao je Damir Burić uoči utakmice.

Hajduk je od prve sezone u Europskoj ligi svaki put došao do trećeg pretkola. Splićani su četiri puta ispadali u ovom djelu natjecanja, a dvaput su prošli u četvrto pretkolo (Šahter i Dinamo iz Bukurešta).

2014./2015. Šahter - Hajduk 4-2, Hajduk - Šahter 3-0

Prošle sezone Hajduk je prošao treće pretkolo Europske lige. Nakon 4-2 poraza u prvoj utakmici protiv kazahstanskog Šahtera, Hajduk je u uzvratu na Poljudu slavio s 3-0 te izborio četvrto pretkolo.

2013./2014. Hajduk - Dila Gori 0-1, Dila Gori - Hajduk 1-0

Prije dvije sezone Hajduk je doživio blamažu od gruzijske Dile Gori. Na Poljudu su "bili" izgubili 1-0 pred 25.000 navijača. Gruzijci su slavili i u Tbilisiju, također s 1-0 te izborili četvrto pretkolo.

2012./2013. Hajduk - Inter 0-3, Inter - Hajduk 0-2

Hajduk je u sezoni 2012./2013. izvukao milanski Inter u trećem pretkolu Europske lige. Talijani su protutnjali Poljudom (0-3), ali u uzvratu je Hajduk bio na korak do senzacije. "Bili" su slavili 2-0 uz eurogol Ivana Vukovića. 

2011./2012. Stoke City - Hajduk 1-0, Hajduk - Stoke City 0-1

Hajduk je te godine izvukao engleski Stoke City. Minimalni poraz u prvoj utakmici (0-1) davao je nadu Splićanima da mogu do četvrtog pretkola. No engleska momčad slavila je i na Poljudu te izbacila Hajduk iz Europe.

2010./2011. Dinamo - Hajduk 3-1, Hajduk - Dinamo 3-0

Hajduk je dočekao Dinamo Bukurešt nakon 3-1 poraza na gostovanju u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige. No nošeni navijačima na Poljudu Splićani su razbili rumunjski klub s 3-0 i prošli dalje.

2009./2010. Žilina - Hajduk 1-1, Hajduk - Žilina 0-1

Prva sezona Europske lige. Hajduk je došao do trećeg pretkola gdje ga je čekala slovačka Žilina. Hajduk je imao 1-1 iz prve utakmice, ali osvetilo mu se čuvanje rezultata. Slovaci su slavili 1-0 na Poljudu te prošli dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...