Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ivica Križanac nakon šest se mjeseci vratio na Park mladeži

Ivica Križanac nakon šest se mjeseci vratio na Park mladeži
2

Pregovori su počeli još kad sam se kao igrač vratio u Hrvatsku, ali su se odužili, nasmijao se Križanac koji će u Splitu biti spona između vlasnika, trenera i direktora

VIDEO

Od početka sezone jedno od najčešćih pitanja vezanih uz RNK Split bilo je pitanje budućnosti Ivice Križanca. Nakon zadnjeg kola prošle sezone i plasmana u Europu, Križanac je figurativno i doslovno 'digao sidro', isplovio je svojim brodom na odmor i zaboravio na nogomet. Nakon šest mjeseci, u njemu je sazrela odluka da se vrati na Park mladeži u ulozi menadžera, koji će voditi računa o prvoj momčad, koji će biti spona između vlasnika kluba, sportskog direktora i trenera.

- Danas smo svi u klubu sretni i zadovoljni, jer se naš kapetan vratio u matičnu luku. Otvorili smo mu radno mjesto na kojem će biti samostalan, s glavnim zadatkom oblikovanja prve momčadi. Zašto baš on? Ivica ima bogatu nogometnu karijeru, skupio je brojne kontakte i iskustva i želja nam je da to svoje znanje donese u klub, da podigne razinu sportsko tehničke kvalitete. Mislim da smo u njemu dobili vrhunskog čovjeka, maksimalno mu vjerujemo. Izgradili smo poseban odnos koji nas već dugo veže i vjerujemo kako će bratu i meni olakšati posao - kazao je predsjednik kluba Slaven Žužul.

Križanac se zahvalio predsjedniku na lijepim riječima, te otkrio kako je nakon 18 godina igračke karijere trebao odmor, ali i kako je o novoj ulozi razmišljao zadnje četiri godine od povratka.

- Pregovori su počeli prije četiri godine, od kad sam se kao igrač vratio u Hrvatsku, ali su se malo odužili, ha, ha, ha...

Križanca čeka težak posao, uoči pauze Split je nekoliko igrača stavio na transfer listu, Dujmović i Vojnović su otišli, Vuković putuje u Tursku...

- Ni kao igrač nisam bježao od problema. Sutra je prozivka, obavit ćemo razgovore sa svima, pa tako i onima na transfer listi. Nismo ih se odrekli, svi ti igrači su još uvijek igrači Splita i to je naša interna stvar kako ćemo se s njima dogovoriti. Imamo odličan omladinski pogon, Goran Sablić radi sjajan posao i vidjet ćemo što ćemo dalje, hoćemo li kupovati još koga... Imamo odličnu momčad i pravog trenera i nećemo kupovati na silu.

Tomislav Gabelić

Split je dobro gurao u Europi i Kupu, no u prvenstvu sedam bodova zaostaju za pozicijom koja vodi u Europu.

- Rezultat je majka svega, sve nas drži. U Europi je napravljen povijestan rezultat, kao i u Kupu, na žalost prvenstvo nije ispunilo očekivanja vlasnika kluba i zato su napravljene neke promjene. Vjerujem da ćemo u drugom dijelu biti bolji, još je 17 utakmica i uvjeren sam da ćemo ući u borbu za Europu.

Križančeva sportska karijera bila je bez mrlje, a sada u novoj ulozi ulazi u hrvatski nogomet, koji je opterećen problemima na svim razinama.

- Nadam se da ću i dalje ostati neokaljan. HNS je tu gdje je, nije to ni tako tragično kao što se govori, ima i pozitivnih stvari, reprezentacija igra dobro, prvi smo u skupini... Ostalo što se događa u i oko HNS-a nisam kompetentan komentirati, ima ljudi koji primaju plaću da o tome misle, ja sam koncentriran na Split.

Križanac se nikad nije oprostio od igračke karijere, no ne namjerava više igrati.

- Postoji mogućnost ako Vuliću bude nedostajao stoper da se skinem, ali nadam se da neće biti potrebe. Vulić je vrhunski trener, najbolji mogući trener za naš klub.

Za kraj je predsjednik Žužul kazao kako je uvijek nastojao dovesti najbolje u svoj klub.

- Zoran Vulić je bio vrhunski sportaš i trofejni trener, Ivica Križanac također ima iza sebe blistavu karijeru i sada pokušavamo udahnuti duh splitskog getanina i omiške tvrde stine u svlačionicu. Da nas uz naš imotski štih povedu u Europu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!
ZATO JE BIO ISCRPLJEN!

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!

Filip je iz Houstona otišao u Zagreb vidjeti novorođenu kćer, ali je putem pokupio virozu pa pet dana nije mogao trenirati i uzimao je antibiotik. Zato je u meču djelovao iscrpljeno
VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću
SAŽETAK: ZRINSKI - ŠIBENIK 0-2

VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću

OSIJEK - Šibenik je slavio 2-0 na vrućem gostovanju u Osijeku kod Zrinskog te u izravnom dvoboju izborio povratak u HNL nakon samo jedne sezone u drugoj ligi. Susret je sudio Fran Jović, koji je u prvom poluvremenu dosudio penal za Šibenik pa isključio krilnog igrača Zrinskog Petra Korova. U obje situacije sudjelovao je Korov, a nakon susreta predsjednik Zrinskog Ivan Komak rekao je da će tražiti Jovićevo izuzeće. Obrušio se i na HNS.