Obavijesti

Sport

Komentari 8

Iz zatvora na trening: Treneri kao čuvari, radnici u škveru...

Iz zatvora na trening: Treneri kao čuvari, radnici u škveru...
3

Trener Hajdukovog protivnika Stromsgodseta radio je kao čuvar u zatvoru, Tomislav Ivić i Stanko Poklepović u škveru, a Ante Čačić kao TV mehaničar...

VIDEO

Bio sam zaposlenik zatvora i taj posao, u kojem je bilo puno rada s ljudima, pomogao mi je da postanem bolji trener, rekao je trener Stromsgodseta Bjorn Petter Ingebretsen (48) nakon što je došao u Split.

Trener Hajdukova protivnika u 3. pretkolu Europske lige nije imao osobitu igračku karijeru, a nakon nje se zaposlio u zatvoru Hassel u Skotselvu, gradiću nadomak Drammenu. Uz rad sa zatvorenicima, paralelno je trenirao i mlađe kategorije Stromgodseta, da bi prošle godine diplomirao, a ove preuzeo vođenje prve momčadi.

- S tim iskustvom lakše razumijem igrače - vjeruje Ingebretsen.

Prije nego što se probio na prvoligašku scenu, “običan” posao radio je i Ante Čačić. Bio je RTV mehaničar, a popravljanje televizora i radija zamijenio je trenerskim poslom.

- Ponosan sam na bivši posao, popravljajući televizore 11 sam godina hranio obitelj - kaže Čačić.

U nekim prošlim vremenima takvi su slučajevi bili mnogo češći. Naime, čak je i veliki Tomislav Ivić morao odraditi smjenu u splitskom škveru prije odlaska na trening. Radio je kao bravar zadužen za održavanje strojeva u škveru.

- Nadređeni su me pustili da odem na trenersku školu u Zagreb, ali posao me čekao. No zbog poplava škola u Zagrebu nije ni otvorena pa sam položio prijamni ispit u Beogradu - pojasnio je jednom zgodom razloge svojeg odlaska u Beograd pokojni Ivić, za čiju diplomu zasluge ima i supruga Regina.

- Dok je on bio u Beogradu, ja sam s dvoje male djece bila u Splitu. Imao je moj Braco stipendiju, ali nije mogao živjeti samo od nje, pa sam mu slala novac koji sam zarađivala radeći kao krojačica - prisjetila se gospođa Regina.

I kasnije, nakon što je postao trenerska veličina, Ivić je znao doći u posjet bivšim kolegama iz škvera, u kojem je radio i Stanko Poklepović, Ivićev učenik, suradnik.

- Radni dan počinjao je u 6 sati, u škveru sam radio do 13.30, pa na ručak i trk na trening. Počeo sam kao brodomonter, a poslije sam napredovao do tehnologa i inženjera koji je vodio sektor zavarivanja. Tek 1974. sam dao otkaz u brodogradilištu i profesionalizirao se kao trener - kaže Poklepović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica