Obavijesti

Sport

Komentari 146

Dinamo gubio od Mamićevog prvog kluba pa prošao u Kupu

Dinamo gubio od Mamićevog prvog kluba pa prošao u Kupu
13

Mladost iz Ždralova vodila je protiv Dinama u osmini finala Kupa do 62. minute, no Dinamo je preokrenuo golovima Hodžića, Henriqueza i Soudanija za 3-1 pobjedu...

VIDEO

Zdravko Mamić dobio je sliku na poklon od domaćina u čijem je klubu počeo nogometnu karijeru, a njegov Dinamo gubio je od Mladosti iz Ždralova do 62. minute u osmini finala Kupa. Dinamo je preokrenuo golovima Armina Hodžića (62.), Angela Henriqueza (70.) i Soudanija (87.) te s 3-1 prošao u četvrtfinale. 

Mamić je najavio dolazak u Ždralove kraj Bjelovara s nekoliko igrača iz B momčadi. Na golu je bio Ježina. Boras, Benković, Musa i Mamić igrali su u zadnjem redu, Šovšić, Pavičić, Cekici i Ćorić bili su u vezi, a Hodžić i Henriquez u napadu. 

Kad ne zabiješ...

Hodžić je testirao golmana već u 4. minuti, samo minutu kasnije Cekici je pogodio stativu... Henriquez je nakon toga bio u dvije sjajne šanse, ali domaći golman sjajno je počeo utakmicu. Ćorić i Henriquez išli su sami na golmana Mladosti u 17. minuti, ali mladi je veznjak dao lošu lopta iza leđa Čileancu i propala je odlična šansa za goste.

A kad ne zabiješ... Domaći trećeligaš je  u 38. minuti utakmice izveo korner koji će dugo pamtiti domaća "četvorka". Ivan Starčević je došao naprijed i zabio kraj zbunjene Dinamove obrane za vodstvo Mladosti protiv aktualnog prvaka u Kupu.

Preokret

Domaći su dvaput prešli centar u prvom dijelu i poveli. Zoran Mamić imao je dosta toga za reći svojim igračima koji su krenuli po gol u drugom poluvremenu. Mamić je vidio da je to otišlo predaleko pa je od 52. minute na terenu bio i Soudani. 

Dinamo je uspio zabiti tek u 62. minuti utakmice. Armin Hodžić dočekao je dobar centaršut i nije mu bilo teško zabiti glavom u praznu mrežu. Soudani je bio asistent. Domaća momčad je očekivano pala u nastavku, a "modri" su pojačali tempo. 

Gosti su preokrenuli u osam minuta. Ćorić je primio loptu u trku u domaćem šesnaestercu, nesebično je dao Henriquezu, a Čileanac je zabio za 2-1 u 70. minuti. 

Domaći tražili penal pa primili treći gol

Soudani se nije proslavio jedan na jedan s odličnim domaćim golmanom Srbljanovićem, a u 83. minuti jedan igrač Mladosti pada u duelu s Benkovićem, ali Ivan Bebek nije pokazao na penal. Dinamo tri minute prije kraja ide u polukontru, a Soudani zabija za konačnih 3-1.

Slaven siguran u Šibeniku, Inter dalje nakon drame

Nogometaši Slaven Belupa i Intera također su izborili plasman u četvrtfinale Kupa. Slaven Belupo je na Šubićevcu pred 700 gledatelja pobijedio Šibenik 2-0, dok je Inter u Zaprešiću pred 500-tinjak gledatelja boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Cibaliju 4-3.

Šibenik je bio bolji od Slaven Belupa u prvom poluvremenu, no nije realizirao svoju nadmoć. Gosti su poveli u 55. minuti sjajnim golom Petra Brleka s 20-ak metara. Zanimljivo, bio je to prvi udarac gostiju u okvir gola.

U 74. minuti susret je i definitivno riješen nakon što je Sani Križman iskoristio neodlučnost domaćih stopera. Momčad Željka Kopića u preostalom dijelu utakmice rutinski je sačuvala prednost i izborila plasman u četvrtfinale.

Bio je to prvi susret u Kupu na Šubićevcu u posljednjih pet godina. Posljednja utakmica bilo je finale Kupa u sezoni 2010/11. kada je Hajduk ukupnim rezultatom 2-0 pobijedio Šibenik osvojivši Rabuzinovo sunce.

U dvoboju između Intera i drugoplasirane momčadi druge lige Cibalije nije bilo golova pa je pobjednik razriješen udarcima s bijele točke. Inter je bio uspješniji i na koncu je slavio 4-3.

Kup, osmina finala:

  • Mladost - Dinamo 1-3 (Starčević 38' / Hodžić 62', Henriquez 70', Soudani 87')
  • Inter-Zaprešić - Cibalia 4-3 (nakon penala; 0-0 nakon 90 minuta i produžetaka)
  • Šibenik - Slaven Belupo 0-2 (Brlek 55', Križman 74')
Petar Brlek zabio je vodeći gol za Slaven Belupo u slavlju kod Šibenika (2-0); Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 146

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima