Obavijesti

Sport

Komentari 28

Jardel je bio uzor Ronaldu, sad se skida s kokaina i alkohola

Jardel je bio uzor Ronaldu, sad se skida s kokaina i alkohola
1

Kao igrač je osvajao Zlatnu kopačku dvaput, bio reprezentativac Brazila, jedan od najboljih strijelaca svijeta krajem 90-ih, a danas je na rubu, ovisan o kokainu...

VIDEO

Prvu Zlatnu kopačku Mario Jardel (41) osvojio je 1999. godine. Igrao je tada nogomet svog života u Portu. U svim je natjecanjima za portugalski klub u četiri sezone zabio 166 golova u 169 utakmica. Nakon toga je preko Galatasaraya došao u velikog rivala Porta, Sporting. Nastavio je i tamo trpati kao na traci. U 62 utakmice zabio je 67 golova i zaludio jednog talentiranog tinejdžera.

Bio je to Cristiano Ronaldo, a mladi Cristiano nije bio zaljubljen samo u nogometno umijeće odličnog Brazilca, nego i u njegovu sestru Jordanu s kojom je bio u vezi. Drugu Zlatnu kopačku Jardel je uzeo 2002. godine. I tada je krenuo pad.

Ispao je s popisa putnika na SP u Japanu i Koreji što ga je strašno pogodilo. Cijelo ljeto opijao se po Brazilu, a kruna svega bila je bizarna ozljeda koljena. Pijan se poskliznuo i pao u bazen. Potrgao je ligamente koljena, a nakon operacije nikad se više nije potpuno oporavio. 

Iz Sportinga je otišao u Bolton, pa u Anconu, Old Boyse, Alaves, Goias, Beira-Mar, igrao na Cipru, u bugarskom Černomorecu i za kraj u Saudijskoj Arabiji. Ispostavilo se da je u brojnim klubovima ustvari tražio tek bijeg od alkohola i droge. Neuspješno.

- Moj život posljednjih je desetak godina propadao iz dana u dan. Čovjek se nađe u vrtlogu događaja i ako nije jak jednostavno ga odnese - rekao je Jardel te otkrio kako ga je slomila očeva smrt i nemogućnost da pomogne majci u borbi s alkoholizmom.

- U tim se trenucima alkohol i droga čine kao savršen izlaz. No to je samo privid. Kad mi je teško, utjehu pronalazim u Bogu - priča Jardel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

Šimić o odlasku iz Dinama: 'Igor i ja htjeli smo igrača, a u upravi su ponudili smiješan novac'
MALO O SVEMU

Šimić o odlasku iz Dinama: 'Igor i ja htjeli smo igrača, a u upravi su ponudili smiješan novac'

Mislim da je Bišćan otišao zbog te konstantne borbe za vlast. Griješi se, ali mislim da je odrađen korektan posao. Riskirali smo dosta, rekao je Šimić
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom