Obavijesti

Sport

Komentari 60

Jedvajeva misija: Zaustaviti fenomenalnog Lionela Messija

Jedvajeva misija: Zaustaviti fenomenalnog Lionela Messija
3

Tin Jedvaj (18) u srijedu bi se protiv Argentine trebao baviti jednim od najvećih igrača svih vremena. Ali ne boji se, veseli se izazovu koji ga čeka na prijateljskoj utakmici

VIDEO

Dok se naše najjače uzdanice u Zagrebu budu pripremale za Italiju na San Siru, u Londonu će hrvatski obraz pokušati obraniti dečki iz drugog plana. Napadački dvojac Messi - Tévez, koji će igrati zajedno prvi put nakon 2011. godine, tako će pokušati zaustaviti iskusni Schildenfeld i 18-godišnji Tin Jedvaj.

- Eto vidite što je život. Ne tako davno moj Tin je Messija i ostale najbolje igrače na svijetu gledao na televiziji, a sad će čuvati Messija - ponosan je otac Zdenko Jedvaj, solidan branič koji je u karijeri igrao za Velež, Zagreb, Segestu, Rijeku i dva austrijska kluba.

Sin ga je već sad nadmašio. Nakon Dinama i Rome završio je u Leverkusenu, ondje igra i Ligu prvaka. Ocu i sinu zajedničko je i to što su obojica braniči, iako je u Tinovu slučaju teško govoriti o poziciji. Naime, Jedvaj junior može igrati - sve! Ove sezone za Bayer je igrao stopera, desnog i lijevog beka, a dok je bio u Dinamu, Kruno Jurčić ga je znao koristiti i na zadnjem veznom. Često nogometaši kažu da su spremni igrati na bilo kojoj poziciji, no u Tinovu slučaju to nije samo priča. On je već na pola puta, igrao je na pet različitih pozicija.

REUTERS/PIXSELL

- Ma stopera je lako igrati, lako je igrati i na zadnjem veznom, to je dosta slično, samo mi je malo problem naviknuti se na bokove, pogotovo na lijevi. Ali i tamo ću s vremenom dobro izgledati, uvjeren sam - pun je samopouzdanja Jedvaj.

Kad je već takav, neće se uplašiti ni sjajnog Lea. Iako je imao samo sedam godina kad je Messi odigrao prvu utakmicu za Barcelonu...

- Uh, jedva čekam. Naravno da se veselim sudaru s Messijem, igračem kojem se oduvijek divim. Još kao dječak upijao sam sve njegove poteze i velika mi je čast što ćemo ići jedan na drugoga - rekao je Jedvaj koji je potpuno svjež i odmoran jer je zbog crvenog kartona propustio dvije utakmice u njemačkom prvenstvu.

Reuters/PIXSELL

- Odlazak u Leverkusen donio mi je puno toga dobroga. Da se nisam iz Rima preselio u Njemačku, tko zna bih li danas bio ovdje, u seniorskoj reprezentaciji - svjestan je mladi nogometaš.

Da su okolnosti malo drukčije, bilo bi mu još slađe čekati sraz s Messijem i Argentincima. Ovako, nakon što je predsjednik Davor Šuker na svoju ruku dogovorio ovakvu utakmicu pa izbornik Niko Kovač reagirao ostavljanjem najboljih igrača u Zagrebu, stalno je negdje u zraku opasnost od katastrofe.

- Ne, ne bojim se debakla - kaže izbornik, koji uoči utakmice s viceprvakom svijeta ima dvojbu staviti u prvih 11 Sharbinija ili Leovca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića