Obavijesti

Sport

Komentari 34

Jefferson: Nije bio faul, nadam se da će mi izbrisati karton

Jefferson: Nije bio faul, nadam se da će mi izbrisati karton
1

Dinamo i Rijeka su najjači suparnici, a od igrača mi se najviše sviđaju Soudani i Sharbini. Ali ima dobrih igrača i kod nas, Vlašić, Balić, Maloku, kaže Jefferson

VIDEO

De Jesus Santos Jefferson, ili kraće Jeff, kako ga svi zovu, omiljeni je lik u Hajdukovoj svlačionici. Kako zbog dobrih igara, tako i zbog vedre naravi, stalno je dobre volje, nasmijan.

- Ali i zato što govori samo portugalski, koji razumije jedino Bilji, pa se ne možeš s njim ni posvađati kako spada - dodao je u šali jedan od njegovih suigrača.

A Jefferson je od prvoga dana od kad je stigao u Split prirastao srcu i navijačima Hajduka. Cijene ga zbog borbenosti i odgovorne igre u obrani, pokriva veliki prostor, a stigne odraditi i sve 'prljave poslove', za što ponekad i nastrada kod sudaca. Kao prošlog vikenda u Zagrebu, kada mu je Vučemilović bez razloga pokazao drugi žuti karton.

- Bio sam razočaran kad sam dobio taj karton, a još i više kad sam vidio da smo primili gol u zadnjim sekundama. Nadam se da će mi ga izbrisati, jer ga nisam zaslužio, nisam ni prekršaj napravio - kazao nam je Jefferson i dodao:

- Bili smo bolji od Dinama, zaslužili smo pobjedu, ali na žalost primili smo taj nesretni gol i sada zaostajemo četiri boda iza Dinama i Rijeke.

Svojim igrama u dresu Hajduka za sada je zadovoljan.

- Uvijek može bolje, ali za sada sam zadovoljan. Trebalo mi je vremena da se priviknem na novi klub, na novi grad... Lijepo mi je ovdje, tako da sam siguran da će biti na proljeće još i boljih igara.

Navijači ga prepoznaju na ulici, prilaze mu, žele zajedničku fotografiju, autogram...

- Ne izlazim puno, uglavnom sam kod kuće sa suprugom, odemo i do Ohandze, zaigramo Play station... Navijači se uglavnom smješkaju, pokušavaju komunicirati, ali ja ne znam hrvatski, oni ne znaju portugalski... Uglavnom se sve svede na 'kako si', 'dobro', 'Bog', 'hvala', 'desno ili lijevo', 'pazi leđa'... To je manje, više sve što sam naučio - smije se Brazilac, koji će odmor provesti kod kuće. 

- Jedva čekam pauzu, dugo me nije bilo kod kuće, želim vidjeti obitelj i prijatelje, malo se odmoriti, kako bih što spremniji dočekao drugi dio sezone. Nadam se da ćemo u drugom dijelu napraviti i bolje rezultate nego u prvom te da ćemo se do kraja boriti za naslov prvaka.

HNL je zanimljiva liga, a Hajdukov Brazilac je brzo pohvatao konce i naučio tko su najveći rivali.

- Dinamo i Rijeka su najjači suparnici, a od igrača mi se najviše sviđaju Soudani i Sharbini. Ali ima dobrih igrača i kod nas, pogotovo me oduševljavaju ovi naši mlađi suigrači, poput Vlašića, Balića, Malokua... Tako su mladi, a tako dobri. Pred njima je lijepa budućnost - zaključio je Jefferson. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića