Obavijesti

Sport

Komentari 300

Joe Šimunić je svoje odigrao, više nije za ozbiljan nogomet

Joe Šimunić je svoje odigrao, više nije za ozbiljan nogomet
5

U Dinamo je Šimunić došao 2011. godine. Odigrao je 114 utakmica i zabio osam golova. Do kraja godine Dinamo očekuje još pet utakmica u prvenstvu i tri u EL...

VIDEO

Start na Sulejmaniju i crveni karton u Beogradu prošle godine bili su početak kraja karijere Joea Šimunića (36). Kazna od deset utakmica udaljila ga je od reprezentacije, a igre u zadnje vrijeme usmjerit će ga i u klupsku mirovinu.

Jeremy Taravel protiv Splita je odigrao dobru utakmicu, no više od dojma vrijedi mu oduševljenje Zdravka Mamića francuskim braničem, kojeg je već prozvao Dinamovim Sergijom Ramosom. Vjerojatno će u četvrtak početi utakmicu protiv Salzburga, a Šimunića će parkirati na klupu, u paru s Jozom Šimunovićem.

- Godinama nismo imali igrača poput Taravela. Baš nam je to trebalo - riječi su Zdravka Mamića.

Da su ovo zadnji mjeseci Šimunićeve duge karijere, otkrio je prije malo više od mjesec dana Zoran Mamić.

- Dogovorili smo se da će Joe na zimu prestati igrati - rekao je Dinamov trener.

Možda bi i ranije Šimunić otišao, no zbog ozljeda Taravela i Addyja u klubu su ga morali još istrpjeti. Protiv Aalborga je bilo jasno da je Joe bivši igrač, a utakmica i poraz od Red Bulla u Salzburgu konačno su uvjerili i najdobroćudnije među nama da protiv ozbiljnih momčadi više nema što tražiti. Čak su i protiv četvrtoligaša Opatije u Kupu Šimunić i partner mu Sigali izgledali smiješno.

U Salzburgu je Dinamo primio četiri gola, s tim da je jedan od najboljih igrača “modrih” bio golman Eduardo. Šimunić je nespretno padao, kasnio, griješio... Ukratko, brljavio je, a napadači Red Bulla besramno su se poigravali njime.

- Istina je da nije baš briljirao u zadnje vrijeme, ali isto tako ni momčad nije odigrala dovoljno dobro da sakrije njegov hendikep s godinama, jer to je očito bio problem - rekao je Zlatko Kranjčar.

U Dinamo je Šimunić došao 2011. godine. Odigrao je 114 utakmica i zabio osam golova. Do kraja godine Dinamo očekuje još pet utakmica u prvenstvu i tri u Europskoj ligi. Osam utakmica u kojima će samo čekati šansu za onu oproštajnu, u kojoj će odigrati zadnje minute karijere, koja je počela prije 19 godina u Melbourne Knightsima.

- Ovo je samo logičan slijed, očito da je na zalasku i da više ne može - rekao je Cico, za kojeg je Šimunić rekao da mu je najdraži trener.

U Dinamu ga je kratko vodio Branko Ivanković, koji se nada se da će mu klub upriličiti dostojan oproštaj.

- Legenda je i to zaslužuje. Biologija čini svoje, a Dinamo treba igrače koji su spremni igrati na maksimalnom nivou, a to je u Ligi prvaka. Kod Šimunića je biologija učinila svoje - rekao je Ivanković.

Nasljednika mu u maksimirskom klubu traže već mjesecima. Zahvalit će se vjerojatno i Sigaliju, pa planiraju dovesti barem dva središnja braniča. Ponuđeno im je više od 200 igrača... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani