Obavijesti

Sport

Komentari 78

Joe želi Europsku ligu: Navijat ću i za ostale hrvatske klubove

Joe želi Europsku ligu: Navijat ću i za ostale hrvatske klubove
4

Od četiri hrvatska predstavnika, Dinamo bi trebao imati najlakši posao u uzvratnim utakmicama posljednjeg pretkola Europske lige. Protiv Petrolula ima prednost 3-1

VIDEO

Dinamo je u Rumunjskoj prošlog tjedna poveo preko Duje Čopa, koji je zabio i nakon što je Toto Tamuz izjednačio. Konačnih 1-3 potpisao je Paulo Machado duboko u sudačkoj nadoknadi, za veliku dozu optimizma uoči uzvrata na maksimirskom stadionu u četvrtak (21 sat).

- Iz prve utakmice pamtim fantastičan rezultat, ali ne i tako dobru igru. Morat ćemo biti mnogo bolji u uzvratu da osiguramo Europsku ligu - upozorava Zoran Mamić koji je samo jednom u životu prosuo veliko vodstvo iz prve utakmice.

- Bilo je to protiv Hajduka u finalu Kupa 2009. godine. U prvoj utakmici dobili smo 3-0, u drugoj na Poljudu izgubili 3-0, ali srećom, na penale smo pobijedili. To mi je jedini put u igračkoj i trenerskoj karijeri da sam takvu prednost izgubio.

Soudani mora izvršiti obveze

Prednost iz Rumunjske mogao bi sačuvati ako Soudani bude na pravoj razini, što u posljednje vrijeme i nije bio slučaj, pa ne iznenađuju Mamićeve kritike na račun Alžirca. 

- On mora prihvatiti zahtjeve koje stavimo pred njega. Kao što klub izvršava obveze prema njemu, tako i on treba izvršiti obveze prema klubu. 

Dinamo je već propustio materijalizirati gostujuću prednost ovog europskog ljeta. Baš taj kiks protiv Aalborga sad će uozbiljiti momčad koja je protiv Danaca napravila samo devet prekršaja.

- Nije točno da nismo bili agresivni. Bili smo jako agresivni, pogotovo u prvih 35 minuta kad smo im uzimali loptu u roku od dvije sekunde. Agresivnost se ne broji faulima - objasnio je trener Dinama.

Opasni su Mutu i Albin

Za razliku od njega, u svojoj 19 godina dugoj karijeri u dresovima Melbournea, HSV-a, Herthe i Hoffenheima, Joe Šimunić nikad nije ispustio ovakvu prednost iz prve utakmice. 

- Neću ni sad.

Iz posljednjeg reda obrane dobro je vidio odakle dolaze najveće opasnosti po Dinamov gol. 

- Trebamo se jako paziti Mutua, a još je opasniji Juan Albin, koji je u prvoj utakmici ušao u drugom poluvremenu. Ali zašto bismo se mi pazili njih? Nek se oni paze nas - rekao je Šimunić i dodao da su igrači Dinama već naučili lekciju: 

- Svjesni smo svi što nam se dogodilo protiv Aalborga. Baš zato vjerujte da nam se neće to dogoditi protiv Petrolula, nego ćemo završiti u Europskoj ligi, gdje i pripadamo.

Osim Dinama, u četvrtak nastupaju i ostale tri hrvatske momčadi u posljednjem pretkolu. Rijeka ide kod Šerifa, Dnjipro dolazi na Poljud, a Split gostuje kod Torina

- Navijat ću za sve ostale hrvatske momčadi. Kakav bi to veliki uspjeh bio za hrvatski nogomet da svi prođemo. Navijat ću i za Hajduk i za Rijeku i za Split - zaključio je stoper Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog