Obavijesti

Sport

Komentari 1047

Rakitić promašio četvrtfinale: Hrabra Hrvatska odlazi kući

Rakitić promašio četvrtfinale: Hrabra Hrvatska odlazi kući
19

Hrvatska reprezentacija uzdignute glave se oprostila od Europskog prvenstva nakon poraza od Španjolske 1-0. Navas je zabio u 88. min., ali žalit ćemo za promašenim

VIDEO

Luka Modrić je s desne strane 'beckhamovskim' felšom naciljao Ivana Rakitića na petercu, a Raketa je mogao birati na koji će način matirati Ikera Casillasa, no odlučio se za najnesretnije rješenje pogodivši golmana. Bila je to u 59. minuti ulaznica za četvrtfinale koju ćemo još dugo sanjati. U šahovskoj partiji sa Španjolskom to je trebao biti onaj odlučujući trenutak koji će riješiti pobjednika, no na žalost Hrvatske, nije se dogodio.

Hrvatska se  porazom 1-0 oprostila od Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Jesus Navas ugasio je hrvatske snove tek u 88. minuti.

A najviše što nas boli je što smo aktualne europske prvake držali u šaci krajem utakmice! Sreća nas je napustila kod Rakitićevog udarca, koji ga će proganjati. Jednostavno lopta htjela nije ući u gol, a Španjolska je prošla dalje iako se do kraja utakmice tresla!

Ishod na drugoj utakmici nije nam išao na ruku jer je Italija sama odlučila o svojoj sudbini svladavši Irsku 2-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Unatoč porazu igrom smo dokazali da smo definitivno zaslužili biti u tom četvrtfinalu, no 'božica Fortuna' htjela je drugačije. Španjolsku 'tiki-taku' zaustavili su Vukojević, Schildenfeld i ostali braniči, a golman Real Madrida spašavao je prvake od potencijalnog šokantnog poraza.

Može nam biti žao, ali ni u jednom trenutku u 360 minuta natjecanja se nismo osramotili!

Igrala nam je pobjeda, ali i remi od 2-2 bi nas sigurno odveo dalje. No kako je utakmica krenula, bilo je vidljivo da neće biti golijade protiv disciplinirane 'tiki-take', tako da smo se potajno nadali da će nam pomoći i Irci. U Poznanju se čudo nije dogodilo, pa smo od 35. minute, kad je zabio Cassano, morali ganjati pobjedu ili remi bogat golovima. Teško je to bilo izvedivo jer je 'furija' sakrila loptu i brzim proigravanjima opsjedala gol Pletikose. No Plete se nije dao samo tako, 'tiki-taka' nije davala rezultata, što je Hrvatska osjetila.

U drugom dijelu krenuli su odlučnije i razigranije, a osim Rakitićeve prilike zaprijetili smo preko Perišića, čiji je šut iz voleja odbio Casillas.

No teško je bilo igrati i protiv suca Wolfganga Starka, koji je sumnjivim odlukama olakšavao Španjolskoj put do četvrtfinala. Olako nam je dijelio žute kartone, a u 86. minuti, da je imao hrabrosti, dosudio bi penal za Hrvatsku nakon rušenja Ćorluke u petercu.

Malo je to sad važno jer Hrvatska uzdignute glave može ići kući jer je svojom igrom pokazala da se i svjetski i europski prvak mora tresti pred nama.

Zanimljivosti:

  • Hrvatska je zabila četiri gola u svakom od četiri nastupa po skupinama na Europskim prvenstvima
  • Španjolska je neporažena u devet uzastopnij utakmica na Europskim prvenstvima, a samo jedna utakmica ju dijeli od rekorda koji zajedno drži Nizozemska, Italija i Zapadna Njemačka
  • Ukupno 'furija' nije izgubila u posljednjih 17 natjecateljskih utakmica
  • Samo je Casillas manje puta dotaknuo loptu od Torresa u prvom poluvremenu. Iker je to napravio 11 puta, a 'El Nino 13

Euro 2012, 3. kolo skupine C:

Hrvatska - Španjolska 0-1 (Jesus Navas 88')

Poredak:

  1. Španjolska 7 bodova
  2. Italija            5 bodova
  3. Hrvatska     4 boda
  4. Irska            0 bodova
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1047
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru