Obavijesti

Sport

Komentari 26

Jurčić i Mateo Kovačić složni: Idemo već u Finsku pobijediti

Jurčić i Mateo Kovačić složni: Idemo već u Finsku pobijediti
5

Igrao sam na umjetnoj travi pa imam iskustva. No naravno da je bolje igrati na pravoj travi. Ali to nam ne može biti izgovor i idemo po pozitivan rezultat, rekao je Mateo

VIDEO

Dječački pogled i osmjeh nije se promijenio. Ali figura jest. Kondicijski treneri Zvonko Komes i Miljenko Rak ‘poradili’ su na Mateu Kovačiću (17) koji je dobio oko pet kilograma mišića. Protiv Intera je bio ponajbolji igrač utakmice.

- Bilo je solidno, nastojat ću tako nastaviti i dalje - skromno je rekao Kovačić. 

U srijedu ga već očekuje utakmica protiv Helsinkija. Finci igraju na umjetnoj travi.

- Puno sam igrao na umjetnoj travi pa imam iskustva. No naravno da je puno bolje igrati na pravoj travi. Ali to nam ne može biti izgovor i idemo u Helsinki po pozitivan rezultat - rekao je Mateo, a potom bez krzmanja dodao:

- To je za mene pobjeda. Dovoljno smo kvalitetni da u Helsinkiju pobijedimo i po to tamo i idemo.

Da Dinamo ne igra europske utakmice s reprezentacijom do 20 godina igrao bi na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji.

- Uvijek mi je drago igrati za reprezentaciju ali sada mi je ipak važniji dinamo. Želim biti dio te europske priče - rekao je Kovačić.

Kruno Jurčić prije mjesec dana izdiktirao je prvu jedanaestoricu. U njoj nije bilo Kovačića ni Ante Rukavine koji su mu donijeli pobjedu protiv Intera. Sad je zbog njih u ‘problemima’.

- Drago mi je da imam tako široki kadar. Oni za mene nisu iznenađenje jer su već i prije igrali dobro. Moram biti korektan prema onima u prvih jedanaest koji su već ostvarili takav dobar rezultat. Ne mogu zbog jedne utakmice promijeniti mišljenje i zbog jedne utakmice nekoga izbaciti ili staviti u momčad - rekao je Jurčić pa objasnio kakav je Helsinki i što očekuje:

- HJK je ekipa koju su mi suradnici gledali uživo, a ja puno video zapisa i radi se o ekipi koja je dominantna u Finskoj. Igraju napadački nogomet, imaju puno igrača u završnici i ostvarili su fascinantan rezultat u 2. pretkolu. Dva-tri pojedinca odskaču, prije svih vezni Bah i Pukki u napadu. Ekipa su koja igra nogomet od noge do noge, a imaju i faze kada igraju 'engleski' nogomet. Ali mi smo bitni. Bitno je da ponovimo pristup iz Bakua uz neke finese u realizaciji i uz dužan respekt prema Helsinkiju idemo u Finsku s velikim optimizmom. Hoću ići u Helsinki riješiti priču oko prolaska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'
ŠOK U SUSJEDSTVU

Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'

Valentina Remso, influencerica koju je na Instagramu pratilo više od 19.000 ljudi, strastvena vozačica auto-utrka, poginula je u slijetanju automobila. Suputnike su iz smrskanog auta vadili vatrogasci