Obavijesti

Sport

Komentari 29

Kalinićeva zamjena šokirala je Napulj: Ušao i zabio iz zaleđa

Kalinićeva zamjena šokirala je Napulj: Ušao i zabio iz zaleđa
8

Napoli i Dnjipro odigrali su 1-1 u prvoj utakmici polufinala Europske lige. Napoli je imao 1-0 do 81. minute. Seležnjov je ušao umjesto Kalinića i odmah zabio za 1-1

VIDEO

Napoli je odigrao tek 1-1 protiv Dnjipra u prvoj utakmici polufinala Europske lige. 

Talijani su dominirali, imali su preko 60 posto loptu u posjedu, 19 pokušaja prema tri Dnjipra, 14 kornera u odnosu na jedan gostiju, ali Seležnjov je 10 minuta prije kraja utakmice zabio gol koji bi Ukrajince mogao odvesti u finale. 

U prvom dijelu Dnjipro je imao samo dva dodira u šesnaestercu talijanske momčadi. Talijani su propustili previše šansi i praktički sami ponudili Dnjipru da to kazni. Bila je ovo 13. uzastopna domaća utakmica u Europi u kojoj je Napoli ostao neporažen, što neće previše usrećiti njihove navijače nakon ove utakmice, a Dnjipro je nakon pet uzastopnih poraza od talijanskih klubova konačno izvukao remi. I to remi koji bi mogao biti finala vrijedan. Ukrajincima je i 0-0 dovoljno za prolazak za tjedan dana u Kijevu.

Ukrajinci zaspali na sekundu

Napoli je žestoko krenuo u utakmicu. Sakrili su loptu Ukrajincima, ali nisu napravili ništa posebno u prvih 45 minuta. Unatoč 68 posto posjeda lopte, Rafa Benitez teško da može biti zadovoljan izvedbom svoje momčadi. 

Tek tri pokušaja prema golu Dnjipra, koji se s našim Nikolom Kalinićem u vrhu napada, odlično branio u tom prvom dijelu.

Dnjiprova obrana zaspala je na sekundu, a to je iskoristio Lopez koji je zabio glavom nakon kornera u 50. minuti utakmice. Bio je to Napolijev 200. gol u svim natjecanjima u Benitezovoj eri.

Bojko izludio Higuaina

Napoli nije stao nakon tog gola. Nastavili su domaći igrači s pritiskom i puno boljom igrom nego u prvom poluvremenu. 

Redale su se šanse ispred Dnjiprovog gola, a ispromašivao se Gonzalo Higuain. Točnije, Bojko mu je u četiri navrata sjajno obranio. 

Zabio iz zaleđa

Nikola Kalinić izašao je u 80. minuti utakmice. Gostujući trener u igru je uveo Seležnjova. Nije se Seležnjov ni zagrijao kako treba, a već je zabio za 1-1.

Bila je to jako sumnjiva situacija, domaći su tražili zaleđe nakon ubačaja s desne strane, ali zastava pomoćnika ostala je dolje. Čini se kako je Seležnjov zabio iz čistog zaleđa. 

Vine

Dnjipro je izdržao i s velikim golom u gostima odlazi na uzvrat.

Polufinale Europske lige, prva utakmica:

  • Napoli - Dnjipro 1-1 (Lopez 50 / Seležnjov 81)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze