Obavijesti

Sport

Komentari 66

Kantrida i Gospin dolac u TOP 10 stadiona koje morate vidjeti

Kantrida i Gospin dolac u TOP 10 stadiona koje morate vidjeti
5

U videu "Top 10 nevjerojatnih stadiona koje morate posjetiti prije smrti" Kantrida je na devetom mjestu, a stadion Gospin dolac u Imotskom zasjeo je na prvo mjesto

VIDEO

Volite nogomet? Super. Portal Copa90 pripremio je 10 stadiona koje svaki zaljubljenik u ovaj sport mora posjetiti prije smrti. Problem bi mogao biti cijena tog pothvata. Trebat će vam karta do Japana, Bolivije, Farskih Otoka, Gibraltara... Hrvati su privilegirani. Imamo dva stadiona na tom popisu, Kantridu i Gospin Dolac u Imotskom.

U videu naziva "Top 10 nevjerojatnih stadiona koje morate posjetiti prije smrti" Kantrida je na devetom mjestu, Gospin dolac u Imotskom na prvom mjestu, a stadion Željezničara Grbavica u Bosni i Hercegovini smjestio se na drugo mjesto.

VIDEO

Kantrida i stijene ostat će hit

Nogometaši Rijeke privremeno su se preselili na stadion Rujevica povodom izgradnje novog doma na Kantridi. Taj, sad već stari stadion Kantrida, otvoren je 1913. godine.

Rijeka je tamo pobjeđivala madridski Real, a 1999. godine protiv Osijeka na stadion se natiskalo rekordnih 26.000 ljudi.

VIDEO

Stadion pod stijenama apsolutni je hit u svijetu, a novi bi mogao biti još ljepši. Radovi su u tijeku, vanjski dio stadiona trebao bi nalikovati na Allianz Arenu, unutarnji na novo zdanje Juventusa.

Stijene i pogled na more i dalje će biti detalj koji će i novu Kantridu uredno svrstavati na najljepše i najneobičnije stadione svijeta.

VIDEO

Kad bude završen, stadion na Kantridi imat će nešto više od 14.000 natkrivenih sjedećih mjesta uz najmodernija tehnička rješenja, a idejno projektor je jedan od vodećih europskih i svjetskih arhitekata, Gino Zavanella.

Gospin dolac - stijene i dva jezera

Gospin dolac nalazi se u Imotskom, a na njemu igraju nogometaši istoimenog kluba. Ima 4000 mjesta, 3000 sjedećih i 1000 stajaćih.

Youtube

Stadion je ime dobio po zavjetnoj crkvi Gospe od Anđela koja se nalazi u neposrednoj blizini. Izgrađen je 1989. godine. U blizini su i dva čuvena jezera u Imotskom, Modro i Crveno.

TOP 10 najljepših stadiona:

  • 1. Gospin dolac - Hrvatska
  • 2. Grbavica - Bosna i Hercegovina
  • 3. The Float Stadium - Singapur
  • 4. Braga Municipal Stadium - Portugal
  • 5. Victoria Stadium - Gibraltar
  • 6. Mmabatho Stadium - Južna Afrika
  • 7. Eidi Stadium - Farski Otoci
  • 8. Hernando Siles - Bolivija
  • 9. Kantrida - Hrvatska
  • 10. Sapporo Dome - Japan
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka