Obavijesti

Sport

Komentari 73

Kazne Uefe ostalim savezima: Srbi i Rusi neslavni rekorderi

Kazne Uefe ostalim savezima: Srbi i Rusi neslavni rekorderi
7

BRAĆA I PO KAZNAMA Srbi često za Ruse govore da su im braća. Našli su se i po kaznama. Uefa je nedavno kaznila Srbiju sa 100.000 eura i oduzela joj bodove

VIDEO

Dok Hrvatska čeka Uefinu kaznu za svastiku, istražili smo neke od Uefinih najvećih kazni u proteklim godinama. Osim Hrvatske, koja prednjači po kaznama za divljanje navijača, Rusi su već standardni što se tiče rasizma, a zasad najveća kazna ide Srbima, zbog sramote u Beogradu kad su navijači napali albanske igrače na terenu.

Srbija je dobila 100.000 eura kazne, dvije utakmice pred praznim tribinama i Uefa joj je oduzela tri boda. Nakon albanske žalbe Sportskom arbitražnom sudu , Srbija je ostala bez još tri boda jer je utakmica naknadno registrirana 3-0 za Albaniju, a ne 3-0 za Srbiju kako je to Uefa prvotno odlučila.

Rusi prednjače u rasističkim ispadima i dosad su kažnjavani više puta. U ruskoj ligi rasističko hukanje nažalost postala je svakodnevnica, ali Uefa redovno kažnjava Ruse na međunarodnim natjecanjima...

Srbima 100.000 eura, - 6 bodova i dvije utakmice bez navijača

Sredinom listopada prošle godine u Beogradu su igrale Srbija i Albanija. No nije bilo previše nogometa. Nakon drona na kojem je bila zastava Velike Albanije, ubrzo je došlo do kaosa na terenu. Srpski navijači ušli su na travnjak i počeli tući goste.

VIDEO

Uefa je prvo dodijelila Srbiji 3-0 nakon prekinute utakmice, ali joj je oduzela tri boda. Srbija je dobila i dvije utakmice bez navijača.

Nakon žalbe albanskog saveza Sportskom arbitražnom sudu, utakmica je registrirana 3-0 za Albaniju čime je Srbija ostala bez Eura.

50.000 eura, bodovi Rusima i dvije utakmice bez navijača

Uefa nije imala milosti prema crnogorskim huliganima. Crna Gora dočekala je Rusiju početkom ove godine u Podgorici. Već u prvoj minuti crnogorski navijači pogodili su ruskog golmana Igora Akinfejeva.

VIDEO

Spalili su mu dio kose, a hitno je prebačen u bolnicu. Utakmica se nastavila nakon prekida, ali samo do 67. minute. Nakon što je Dmitri Kombarov pogođen predmetom s tribina, sudac je prekinuo utakmicu. Uefa je odlučila u korist Rusije 3-0, Crnogorci su dobili 50.000 eura kazne, jednu utakmicu bez navijača i još jednu uvjetno. Ruski savez kažnjen je s 25.000 eura zbog nedoličnog ponašanja navijača na toj utakmici.

Rusi i Španjolci zbog rasizma platili 60.000 eura

U lipnju 2012. godine ruski i španjolski savez kombinirano su platili oko 60.000 eura zbog rasizma. Ruski navijači rasistički su vrijeđali češkog igrača Theodora Gebre Selassieja na Euru 2012. Zbog toga je savez kažnjen s 35.000 eura. Španjolski navijači na istom su natjecanju vrijeđali Maria Balotellija nakon čega je savez morao platiti 25.000 eura.

Opet Rusi - 175.000 eura

Ruski savez kažnjen je s 35.000 eura zbog pirotehnike, neprimjerenih transparenata i ulaska navijača na teren na Euru 2012. godine. Radi se o utakmici protiv Poljske u Varšavi, a na stadionu su ruski navijači podigli transparent: "Ovo je Rusija".

Nije to sve. Ruski savez morao je platiti i 140.000 eura zbog divljanja navijača i sukoba s policijom nakon prve utakmice protiv Češke na Euru.

Bugarima zbog rasizma 50.000 eura

Bugarska je igrala protiv Engleske u kvalifikacijama za Euro 2012. godine. Navijači su rasistički vrijeđali engleske igrače, a savez je za to dobio kaznu od 50.000 eura.

Makedoncima 25.000 eura kazne

Makedonski savez dobio je 25.000 eura kazne za utakmicu iz 2003. godine. Makedonija je igrala protiv Engleske, a navijači su rasistički vrijeđali Colea, Heskeya i Campbella.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 73

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze
HNL transferi: Kalinića odbila legenda Milana, ali iz Italije vraća mladog napadača...
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Kalinića odbila legenda Milana, ali iz Italije vraća mladog napadača...

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje