Obavijesti

Sport

Komentari 108

Kek: Zagrlio sam Mamića jer sam htio smiriti visoke tenzije

Kek: Zagrlio sam Mamića jer sam htio smiriti visoke tenzije
1

Ovaj smo tjedan odigrali dvije dobre utakmice i upisali dva poraza. Ušli smo u tjedan dobre igre, ali ne osvajamo bodove, slegnuo je ramenima Mamić nakon poraza 2-1

VIDEO

Prošlo je više od 17 mjeseci otkako je Dinamo zadnji put izgubio u HNL-u. Posljednji put svladala ga je Istra 1961, a sad Rijeka (2-1). Samardžić i Sharbini, uz pomoć crvenog kartona Taravela, resetirali su brojač maksimirske momčadi.

- U prvom smo poluvremenu dominirali i kontrolirali igru, a onda našom glupošću sve upropastili. Rijeka se u nastavku puno vrtila oko našeg šesnaesterca, ali nije imala pravih prilika. No onda je iskoristila dva detalja, na čemu joj treba čestitati - rekao je trener Dinama Zoran Mamić na konferenciji za novinare.

"Htio sam isprovocirati suca u prvom dijelu, ali nije htio doći do aut-linije. Je li me trebao isključiti? Pitajte njega" - Zoran Mamić

Dva poraza u nizu Zagrepčani nisu imali još od svibnja 2014. Nakon spomenutog poraza od Istre u Puli u HNL-u, tri dana poslije u Kupu srušila ih je - baš Rijeka. Negativni rezultati ponovili su se ovaj tjedan u Ligi prvaka (Olympiakos) te na prvom gostovanju na Rujevici.

- Ovaj smo tjedan odigrali dvije dobre utakmice i upisali dva poraza. Ušli smo u tjedan dobre igre, ali ne osvajamo bodove. No to je sastavni dio nogometa, ništa neuobičajeno - rekao je Mamić dodavši kako će klub sankcionirati Taravela zbog isključenja, "ali sada ne može reći na koji način".

Zainatili se pa preokrenuli

Matjaž Kek srušio je utvrdu "modrih" koja se šetala HNL-om čak 50 utakmica. Njegovi su bijeli preskočili Dinamo i došli na drugo mjesto ljestvice s bodom iza Hajduka, a mogu ga preskočiti već idući tjedan u "jadranskom derbiju".

- Ostvarili smo vrijednu pobjedu u derbiju s puno nervoze. Previše smo energije u prvom dijelu trošili na suca, a znali smo da ćemo, budemo li pravi, doći do svojih prilika. U prvom smo dijelu opasno živjeli, ali čestitke igračima jer su vjerovali da mogu, malo se čak i zainatili pa stigli do pobjede - rekao je slovenski trener na klupi Rijeke.

- Imali smo toliko problema, u zadnja dva dana ozlijedili su se Lešković, Balaj i Ristovski, morali smo mijenjati sve ono što smo pripremali kroz tjedan. Ali igrači su dobro reagirali, svaka im čast. U sportu padaju sve tradicije, tako je i ova Dinamova - dodao je.

Nećemo razmišljati što će biti na kraju

Junak Rijeke bio je kapetan Anas Sharbini koji je zabio pobjednički gol u 91. minuti. Kek ga je pohvalio pa objasnio zašto je sredinom prvog poluvremena zagrlio Zorana Mamića:

- Naš je odnos korektan, nemamo nikakvih problema i nikada ih nismo imali. Osjetio sam da moramo smanjiti tenzije koje su bile previsoke. On je to na pravi, sportski način i prihvatio.

- Rijeka će se u svakoj utakmici boriti za tri boda. Pa sad je tek 14. kolo, ne želimo i ne smijemo razmišljati što će se događati u 36. kolu. Ova nam je pobjeda pravi podstrek i motiv za dalje. Neka igrači danas guštaju. Napravili su ono što su dugo čekali - zaključio je trener jedine neporažene momčadi MAXtv Prve lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 108

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima