Obavijesti

Sport

Komentari 34

Kidam nalijevo: Hajduk ulazi u sezonu u krizi i bez trenera...

Kidam nalijevo: Hajduk ulazi u sezonu u krizi i bez trenera...
1

Svlačionica Hajduka nije jedistvena. Neki igrači su "otvorili šampanjac" kad je Igor Tudor podnio ostavku. Stariji igrači, poput Maloče i Milovića, bili su uz trenera...

VIDEO

Malo je reći da tajming nije bio baš pogođen, Igor Tudor zbrisao je tri dana prije prve utakmice nastavka prvenstva. Bez posebnog objašnjenja, zbog tamo nekakvog Žižića... Kao da bi dolazak stopera Krke nešto promijenio. Kao da su nešto prije njega promijenili Abdukholikov, Giorgi Iluridze ili Haris Bukva.

S Tudorom ili bez njega, Hajduk trese duboka kriza. Nitko to neće na glas reći, ali svlačionica Hajduka podijeljena je. Stariji igrači poput kapetana Maloče ili Milovića su bili uz Tudora, htjeli su njegov ostanak i nagovarali ga da se predomisli. No dio igrača “otvorio je šampanjac” u srijedu navečer kad im je Tudor priopćio da više nije trener Hajduka.

Na jučerašnji sastanak igrača s predsjednikom Brbićem došli su Maloča i Milović. Namjeravali su inzistirati kod predsjednika da Tudor ostane. Onako, potiho, spominjala se i mogućnost štrajka, no igrači nisu bili jedinstveni, na kraju je sve presjekao predsjednik Marin Brbić.

Nije smio ovo napraviti par dana prije nastavka prvenstva, Brbića je zabolio "tajming"

- Istina je da sam razgovarao s igračima, konkretno s kapetanom Maločom i dokapetanom Milovićem. Rekli su mi da su iznenađeni Tudorovom ostavkom, da je svlačionica bila uz trenera, no nije bilo ulitimatuma. Zna se što je njihov posao - istaknuo je predsjednik.

Obavio je Brbić i unaprijed dogovoreni razgovor sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom, te ga upoznao s trenutnom situacijom i planovima kluba.

- Predsjednik me upoznao sa situacijom i uvjerio me kako sve drži pod kontrolom - kratko je poručio Baldasar.

Čekala se odluka Tudorovog pomoćnika Harija Vukasa, kome je ponuđeno da vodi momčad do izbora novog trenera.

Iako je bilo najavljeno kako bi momčad u Rijeci mogao voditi sportski direktor Goran Vučević, sinoć je ipak obavljen razgovor s Harijem Vukasom. Vukas je uz Hajduk vezan ugovorom, radio je u klubu i prije Tudora, te je u početku najavljivao kako odlazi iz kluba zajedno sa šefom. 

No nakon razgovora s predsjednikom Brbićem i sportskim direktorom Vučevićem, odlučio je ostati, što bi mu moglo širom otvoriti vrata nastavka suradnje s budućim prvim trenerom. Vukas će dakle povesti momčad na Kantridu, a nakon toga će dogovarati nastavak suradnje.

Sve je više onih koji tvrde da Uprava ne vodi Hajduk dobro

Igor Tudor je “splitsko dite” i to je bilo dovoljno Torcidi da izvjesi transparent “Igor Tudor - uno di noi”.

Nisu marili što su rezultati bili sve lošiji, što je početni entuzijazam mladog trenera zamijenilo stalno grintanje... Tudor u zadnjih nekoliko mjeseci mandata, međutim, nije bio “uno di noi” s početka priče. Donekle razumljivo, jer strahovito je teško biti trener u klubu gdje su radnici na minimalcu do prvog sljedećeg transfera, gdje Uprava ima Grad za vratom, a najbolji igrači u kadru, poput Sušića, bezvoljni su i razočarani jer im je propao inozemni transfer.

Tudor je talentiran trener i vjerujem da će jednom opet sjesti na klupu Hajduka, Marin Brbić

- Tudor me nazvao, priopćio mi je svoju odluku, pitao sam ga je li siguran, želi li još razmisliti. Međutim, bio je odlučan, i nije mi preostalo ništa drugo nego prihvatiti njegovu ostavku - pojasnio je predsjednik kluba Brbić, pa nastavio:

- Ne mogu ga natjerati da radi ako on to ne želi. Najviše me zabolio tajming, nije lako ostati bez trenera par dana prije prve utakmice nastavka prvenstva, ali preživio je Hajduk i mnogo gore stvari, pa će i ovu.

Nije nikakva tajna da su se čelni ljudi splitskog kluba, prije svega sportski direktor Goran Vučević, čvrsto suprotstavili Tudorovoj želji da dovede pojačanja. Tu je puklo, trener u ‘bilim tićima’ očito nije vidio potencijal kakav mnogi na Poljudu misle da imaju.

- S Tudorom smo se rastali zbog razmimoilaženja u strategiji, mi smo inzistirali na mladim igračima, a on to nije prihvaćao. Žižić je tu paradigma, mogao je to biti bilo tko drugi. Stvar je u tome da mi budućnost kluba nismo vidjeli na isti način - zaključio je Brbić.

Iako se isprva činilo da se s Igorom Tudorom nije rastao na pravi način, predsjednik Brbić je jučer sve demantirao.

- Tudoru trebamo biti zahvalni jer je ipak bio prilično dugo trener Hajduka. Smatram kako je talentiran i da će u budućnosti opet sjesti na klupu našeg kluba - poručio je prvi čovjek Hajduka.

Utakmica s Rijekom igra se već u subotu, i sad je već sasvim jasno da Hajduk nikad u povijesti kluba u Jadranskom derbiju nije bio takav autsajder kakav će biti sutra na Kantridi. Bez pojačanja, bez trenera, uzdrman iznutra odlascima mladih igrača, pa čak i glasnogovornika, Hajduk kao da se pretvara u brod koji tone. 

Sve je više onih koji nisu zadovoljni načinom na koji Uprava vodi klub. Pitanje je dokad će Brbić i društvo imati podršku Torcide i hoće li izdržati do idućeg ljeta kad im istječe mandat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze
HNL transferi: Kalinića odbila legenda Milana, ali iz Italije vraća mladog napadača...
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Kalinića odbila legenda Milana, ali iz Italije vraća mladog napadača...

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje