Obavijesti

Sport

Komentari 97

Regionalnu ligu možemo igrati kad se oprostimo od Europe...

Regionalnu ligu možemo igrati kad se oprostimo od Europe...
1

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić gostovao je u nedjelju na televiziji OBN gdje je govorio o financijama modrog kluba, regionalnoj ligi, odnosu s bh. sportom...

VIDEO

Zdravko Mamić podržava regionalnu ligu klubova jugoistočne Europe, čije se pitanje poteže posljednjih nekoliko godina. Izvršni predsjednik Dinama potvrdio je to u emisiji "Telering" na bosanskohercegovačkoj televiziji OBN.

- Morali bismo o tome razmišljati iz ekonomskih razloga. Kada bi naše države imale jake ekonomije, o tome ne bi trebalo razmišljati. Sada imamo situaciju da glazba svira, a brod tone - rekao je Mamić i dodao:

- Ne vidim zašto bismo nacionalne lige doveli u pitanje. Moglo bi se igrati i nakon naših nacionalnih liga nakon što u proljeće ispadnemo u Europi jer rijetko tko prezimi. Klubovi bi se onda uključivali u proljeće i igrali regionalnu ligu.

Odgovorio je i na pitanje o neistomišljenicima, bivšim igračima Šimiću, Šokoti, Bišćanu i Mariću koji djeluju u skupini "Za naš Dinamo"

- Mislim da je to legitimno. Ne sviđa mi se kada se to radi iz ideoloških i prljavih razloga. Ali ako netko ima dobru ideju i viziju, program i projekt, to je legitimno. Pa nisam ni ja sveznadar.

- Ja sam đavao zato što govorim iz svoje glave i mislim svojom glavom, a trend je uvijek misliti iz tuđe glave. Meni kažu "Hajde prodaj igrača za 500.000 pa ćemo ti dati dva milijuna", a ja kažem "Klinac ćete mi dati dva milijuna, dajte mi 10 milijuna pa ću ja sebi uzeti dva ako bude trebalo". Neću prodati tele za šniclu. Tako bismo se i mi trebali boriti za bolje uvjete, a ne da se prodajemo u bescjenje - pojasnio je Zdravko politiku prodaje igrača.

Problem nogometa u cijeloj regiji leži u lošim stadionima, smatra čelni čovjek Dinama.

- Naše su države gospodarski propale, infrastruktura na kojoj naši klubovi igraju nije iz 19., nego iz 16. stoljeća. Bio sam na Allianz Areni i jeo sam prije, u poluvremenu i nakon utakmice sve vrste slastica i vina. To je ritual koji traje nekoliko sati jer imaju ekonomsku moć. Kod nas je teško doći na stadion na kojem je zagarantirano da ćeš dobiti bolest. Standard ljudi je nizak, huligani rade nered, mediji su negativno nastrojeni...

Mamić ne dvoji kako će "modri" ove sezone osvojiti deseti naslov prvaka u nizu, a želje za budućnost orijentirane su na europska natjecanja.

- Posljednjih deset godina statistički je najuspješnije u povijesti Dinama, ali ja želim da bude još bolji. Da još nekoliko puta više igra Ligu prvaka i da postiže još bolje rezultate. Na tržištu u Hrvatskoj ne ostvarujemo više od deset posto prihoda i zbog toga smo dosta rizični. Dosad smo taj rizik prevladali, ali on je moguć u budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 97

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima