Obavijesti

Sport

Komentari 158

Komplikacije: Italija je svladala Maltu, Norvežani dobili Bugare

Komplikacije: Italija je svladala Maltu, Norvežani dobili Bugare
1

Hrvatska će se morati dobro namučiti ako želi osigurati izravan plasman na Euro nakon pobjeda Norveške i Italije. Nizozemska je porazom od Islanđana u opasnosti

VIDEO

Hrvatska je kiksala, a Italija i Norveška nisu. Rasplet kvalifikacija za Europsko prvenstvo u skupini H bit će tako vrlo zanimljiv.

Norvežani su pobijedili na gostovanju u Bugarskoj 1-0. Gol vrijedan velika tri boda postigao je Vegard Forren u 57. minuti nakon fantastičnog poteza Stefana Johansena, koji je iz slobodnjaka prebacio živi zid, a Forren je pospremio loptu u "rašlje".

Skandinavci su se time približili Hrvatskoj na samo jedan bod uoči međusobne utakmice u Oslu u nedjelju (18 sati). No to je sada postala borba za drugo mjesto jer je Italija u Firenci pobijedila Maltu 1-0.

Baš kao i u prvoj utakmici ovih dvaju protivnika, opet je presudio jedan gol kojega je zabio Graziano Pellè u 69. minuti. Italija je na vrhu s 15 bodova, Hrvatska je zbog oduzetog boda nakon utakmice u Splitu ostala na bodu zaostatka, a Norveška ima 13.

Na Euro izravno idu dvije prvoplasirane momčadi i najbolja treća od devet kvalifikacijskih skupina, dok preostalih osam trećeplasiranih razigravaju za preostala četiri mjesta.

Ljestvica:

  1. Italija 15
  2. Hrvatska (-1) 14
  3. Norveška 13
  4. Bugarska 8
  5. Azerbajdžan 5
  6. Malta 1

Preostale utakmice:

  • 6. rujna: Malta-Azerbajdžan, Norveška-Hrvatska, Italija-Bugarska
  • 10. listopada: Azerbajdžan-Italija, Norveška-Malta, Hrvatska-Bugarska
  • 13. listopada: Bugarska-Azerbajdžan, Italija-Norveška, Malta-Hrvatska

Euro bez Nizozemske?!

Apsolutno iznenađenje večeri poraz je Nizozemske od Islanda u Amsterdamu 1-0. Martins Indi zakomplicirao je stvari za domaćine crvenim kartonom u 33. minuti, a jedini gol postigao je Gylfi Sigurdsson u 51. iz penala.

Ostala je Nizozemska na trećem mjestu skupine A i to zahvaljujući kasnom golu Latvijaca u remiju u Turskoj (1-1) pa su Turci ostali na četvrtom mjestu. Island je prvi, a Češka, koja se mučila i preokrenula Kazahstance od 0-1 do 2-1, druga sa šest bodova ispred Nizozemske. Već u nedjelju Turska bi mogla preskočiti Nizozemce dobije li ih na domaćem terenu pa bi "oranje" bili na korak od ispadanja s Eura.

Belgija okrenula BiH

Edin Džeko nakon gola Juventusu zabio je i Belgiji u Bruxellesu, ali to nije pomoglo BiH da dođe do velike pobjede u skupini B. Belgijci su preokrenuli golovima Fellainija, De Bruynea i Hazarda (penal) i s 3-1 potvrdili drugu poziciju u skupini s tri boda iza vodećeg Walesa (17) koji je slavio na Cipru. Izrael je lakoćom dobio Andoru 4-0 i treći je s 12 bodova. Cipar je ostao na devet, a BiH ima samo osam tri kola prije kraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome