Obavijesti

Sport

Komentari 98

Kovač ga ne zove; Ivan Martić odlučio: "Želim igrati za BiH"

Kovač ga ne zove; Ivan Martić odlučio: "Želim igrati za BiH"
1

Desni bek talijanskog prvoligaša Hellasa iz Verone Ivan Martić, porijeklom Hrvat iz Dervente, razgovarao je s izbornikom BiH te mu priopćio da želi igrati za "zmajeve"

VIDEO

Etablirao se u talijanskom prvoligašu Hellasu iz Verone kao manje-više standardan član prve postave. Ove je sezone odigrao 15 utakmica u Serie A, od kojih 13 od prve minute. Takva su izdanja malo-pomalo otvorila pitanje reprezentativnog opredijeljenja Ivana Martića.

Martić je dijete bosanskih Hrvata iz Dervente. U djetinjstvu je obitelj preselila u Švicarsku, gdje je Ivan izgradio svoju nogometnu karijeru igrajući za St. Gallen šest sezona te kratko za Schaffhausen. Posjeduje hrvatsko i švicarsko državljanstvo, a u Hellas je 23-godišnji desni bek prešao prošle godine.

Ipak, nisu ga kontaktirali ni Niko Kovač ni Vladmir Petković, izbornik Švicarske (također bosanski Hrvat), no zato jest Mehmed Baždarević, šef bosanskohercegovačke reprezentacije. I to je presudilo.

- Razgovarao sam s izbornikom i rekao mu da želim igrati za BiH, tako da se nadam da ću uskoro ostvariti svoj cilj. Tu odluku donio sam zajedno sa svojim roditeljima i vjerujem da nisam pogriješio - kazao je Martić za SportSport.ba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan je zadovoljan prvom sezonom u Italiji. Klub je u sigurnoj zoni, drži 16. mjesto s 11 više od prvog ugroženog Cagliarija.

- Ovo mi je tek prva sezona i jako se teško snaći mladim igračima ovdje. Dosta toga će nam ovisiti od naredne utakmice s Cesenom. Pobijedimo li, plovimo prema gornjem dijelu ljestvice i sigurno ćemo imati razloga za zadovoljstvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...